TROUWBLOG LEX ENSING PHOTOGRAPHY

Lex Ensing Photography

Update oktober 2016 ! Momenteel ben ik druk bezig met mijn nieuwe website, deze blog is al even niet meer bijgewerkt..
Hopelijk in december is de nieuwe site online en zijn alle verhalen bijgewerkt ! :)Trouwerij Wietse en Miranda
Datum: Vrijdag 6 mei 2016
Locatie: Leeuwarden, Oenkerk


Zon! Dat willen we graag op een trouwdag en wat een mooie dag met Wietse, Miranda en hun 3 jongens. En het blijkt maar weer.. als de kinderen het mooi hebben, heb je het zelf ook mooi. Op het terrein van Stania State hebben we prachtig foto's kunnen maken, de mannen vonden de enorme slee en de parktuin prima, een touw in de boom zorgde voor eindeloos plezier! Later op het springkussen gingen de mooie kleren uit maar hier hebben ze alles nog mooi aan en nog redelijk schoon. Getrouwd werden ze door Klaas Politiek en toen de BBQ aan ging, zat mijn dag er weer op.

Fotografisch hoogtepunt zeker met Niels, Ruben en Erik, slingerend aan de boom, leuk !Trouwerij Hendrik en Hilda
Datum: Vrijdag 22 april 2016
Locatie: Stiens, Garijp, Tytsjerk, Leeuwarden, Burgum, Earnewâld, Garyp (in die volgorde)


Zo wat een plezier vandaag, Hendrik en Hilda hebben samen een hoop lol en dat is te zien! Lachend toen Hendrik zijn Hilda ophaalde, lachen bij de trouwreportage, humor thuis, gieren brullen bij de trouwceremonie, zowel bij Klaas Politiek (uiteraard!) in het gemeentehuis van Burgum maar zelfs in de kerk een hoop plezier, en dat zie je op de foto's heel mooi terug. Wat een mooie dag, wat een gezelligheid en een vriendelijke mensen, iedereen deed ook zo heerlijk mee, prachtig geslaagd al zeg ik het zelf.

Fotografisch hoogtepunt schoot ik op het bordes van het gemeentehuis. Als het gezelschap het leuk vind mag ik graag wat gekke groepsfoto maken en dat ging vandaag zeer gesmeerd. Alleen de beppes op de voorgrond hebben het idee geloof ik niet gesnapt, fantastisch die 2 op de voorgrond !Trouwerij Geert en Etje
Datum: Vrijdag 20 november 2015
Locatie: Buitenpost, Augustinusga


Mooi..zo laat in het jaar trouwen, dat is altijd spannend! En regenachtig werd het.. een mooie herfstdag met buien en daarnaast ook nog zonneschijn! De sfeer in de foto's en bij de gasten was in elk geval lekker warm. We pendelden wat heen en weer vandaag tussen Buitenpost en Augustinusga, gelukkig lag het allemaal vlak bij elkaar. Foto's maakten we in de kerk waar later ook getrouwd werd en nog even buiten, we werden al gauw door de regen de auto weer ingejaagd. Gelukkig waren Geert en Etje supervrolijk en dat zie je terug in de foto's! Geert had niet eens een echt aanzoek gedaan en dat mocht hij vlak voor het JA-woord dus alsnog even doen van de ambtenaar, het leverde allemaal mooie foto's op. Twee lieve bruidsmeisjes mee en het plaatje was compleet. Nog wat foto's bij Strandheem in de avond en mijn taak zat er op. Een mooie afsluiter van mijn trouwseizoen 2015. Heerlijk nagenieten nu...

Fotografisch hoogtepunt. Aankleedfoto's? Niet iedereen heeft er een beeld bij. Ik vind het altijd super, de ochtend momenten bij ouders thuis, een mooi begin van de dag en van het album. Geert werd aangekleed door heit en zus, Etje was bij Mem, heerlijk.De bruidsmeisjes vonden het hilarisch allemaal, prachtig !

Trouwerij Gosse en Babeth
Datum: Vrijdag 30 oktober 2015
Locatie: Dokkum


Aaahhh Dokkum.. je lag er weer mooi bij in de herfst met bruine bladeren op de bolwerken. Je werd getrakteerd op een mooi bruidspaar in koets van Stal Droppinghiem en het plaatje was compleet. Wat een plezier tijdens de trouwceremonie.. waar een goede ambtenaar zo'n belangrijke rol in heeft. Er werd veel gelachen en dat zie ik graag, foto's met emotie, geen strakke gezichten. Na het maken van de foto's in Dokkum gingen we met zijn allen naar de IJsherberg, waar ik bleef voor het eten en de ijstaart en gezellig mee mocht eten. Dat sla ik zeker niet af! Tijdens het maken van de familiefoto's kreeg een broer van Gosse ineens een huwelijksaanzoek! Hij zat er zelf niet helemaal op te wachten, gelukkig was het gekheid en hebben we hartelijk gelachen.

Fotografisch hoogtepunt dat is deze foto niet maar de eer gaat hier naar de ambtenaar Carina Roemers. Wat een plezier en een vrolijk verhaal, leuk! Dat wordt beloond!Trouwerij Jan Willem en Sanne
Datum: Woensdag 14 oktober 2015
Locatie: Zwaag, Hoorn, Andijk


Op deze druilerige woensdag mocht ik weer eens in het mooie Noord Holland kijken voor een huwelijk! En niet zomaar de eerste de beste! Vandaag trouwde Jan Willem zijn Sanne, en zoontjes Ties en Tijn deden ook mee vanzelf. Super om via mond op mond reclame weer naar deze regio te mogen. Het was een frisse en grauwe oktoberdag, maar dat mocht de pret niet drukken! In de ideefabriek te Hoorn konden we verwarmd en licht foto's maken. Er werd getrouwd in Restaurant Meijers in Andijk, een voormalig kerkgebouw. Mooi, maar donker! Ik had mijn net-nieuwe lens mee, incl. groothoek en zeer goed bruikbaar in donkere omgevingen, ik heb het weer gered zonder te flitsen. Een mooie en gezellige dag.

Fotografisch hoogtepunt. We hadden weer een donkere trouwzaal te pakken vandaag! Maar dat geeft niks, met mijn nieuwe lensje had ik zowel voldoende licht, als een enorm breed beeld. Gaaf!De lunch thuis was mooi verzorgd, detailfoto's mogen uiteraard niet ontbreken!

Trouwerij Marcel en Itske
Datum: Donderdag 10 september 2015
Locatie: Groningen


Wat is het toch heerlijk dat je in betrekkelijk korte tijd zo'n warme band op kan bouwen.. het was prachtig vandaag. Vorig jaar trouwden Jay en Maeike en nu is grote zus Itske aan de beurt. In Groningen, in een oude graanloods, EMG Factors. Op voorhand vreesde ik voor een mega donkere setting maar gelukkig bleek het allemaal reuze mee te vallen. Het trouwen zelf was heerlijk persoonlijk met verhalen van alle 4 getuigen, er werd daarna gegeten en gefeest tot in de kleine uurtjes. Rond een uur of 10 had ik de meeste gekkigheden er wel op staan en hield ik het voor gezien. Het was een mooie dag met warme familie en vriendenbanden, mooi om bij te mogen zijn.

Fotografisch hoogtepunt. Gaaf, trouwen in een oud industrieel pand !
Trouwerij Jasper & Nicole
Datum: Vrijdag 4 september 2015
Locatie: Drachten/ Opeinde


Een cowboybruiloft vandaag op het erf van Nicole haar vader in Opeinde! Wat een snertweer! Ik klaag niet snel bij een huwelijk maar voor deze dag met alle aankleding was wat droger weer erg welkom geweest. Gelukkig stond er een mooie ronde tent en was deze ook helemaal in stijl versierd. Dat Nicole nog niet eerder bij een huwelijk aanwezig was, was niet te zien! Er was over de versiering goed nagedacht en ze wist duidelijk wat wel en wat niet. Heel mooi allemaal, jammer van de regen. Desondanks schitterende foto's geschoten, het huwelijk in het gemeentehuis van Drachten paste helemaal bij hun, ongedwongen en een hoop lol. Het werd een gezellig feest met alle mensen in cowboy stijl, fotogeniek allemaal weer. Nadat een stuk taart door Nicole in Jasper zijn gezicht werd geduwd, kwam een goede BBQ en werd er lekker op los gefeest. Leuke mensen, goede band, prachtig versierd, de sfeer was goed.

Fotografisch hoogtepunt. Deze sfeerfoto's geven het idee weer. Een van de spaarzame droge momenten 's middags en één in de tent.
Trouwerij Reno & Rima
Datum: Vrijdag 28 augustus 2015
Locatie: Sneek, Terherne


Mijn oud collega Rima trouwde vandaag met haar Reno en ik mocht de foto's maken! Wat een hilarische dag, één om te onthouden! Het werd een dag zoals ik me Rima herinner; vurig, vol emotie, veel humor en bijzondere hektiek. Zo zal ik nooit weer vergeten dat ik het bruidspaar ineens kwijt was omdat er een locatie in de planning geslopen was die ze even vergeten waren mij te melden. Zo stond ik bij Tsjerke in Terherne terwijl hier nog een heel ander bruidspaar met gezelschap aanwezig was. Ik dacht dat ik gek werd! Gelukkig duurde de ophef niet lang en kon ik al snel weer bij het gezelschap zijn. Het was een dag vol emotie en wat heb ik gelachen. Ik zou op tijd in de ochtend aanwezig zijn om het aankleden te fotograferen. Kom ik bij Rima thuis, jurk al aan!! Na het burgerlijk huwelijk werd er getoast, maar Rima had de champagne al weggetikt voordat iedereen klaar stond. Ik hield het bijna niet droog, hilarisch! Het was een warm gezelschap en zo werd het al snel gezellig. Een dag om te onthouden.

Fotografisch hoogtepunt. Machtig.. Rima die de jurk al aanheeft voordat ik foto's kan schieten, de drank al op heeft en bijgeschonken moet worden. En een mooi moment in Tsjerke voor de groepsfoto.Trouwerij Tom en Anne
Datum: Donderdag 20 augustus 2015
Locatie: Sint Nicolaasga, Broek, Terherne, Oudemirdum


Wat was het weer fotogeniek allemaal vandaag.. Mooi bruidspaar, mooie setting, mooie styling, mooi weer.. heerlijk! Naar Sint Nicolaasga voor foto's incl. picknick, mooi gestyled, heerlijk! Trouwen in de kerk in Broek, en daarna op de boot het water op richting Terherne. Bij Picknickers van de boot af en hier met een lekker zonnetje erbij heerlijk foto's geschoten, onder andere op een hangmat, gekkenhuis! Terug in Broek met zijn allen richting Oudemirdum voor een mooi aangeklede BBQ, wat wil je anders als je bij Weber werkt.. het zag er prachtig uit allemaal.

Fotografisch hoogtepunt. Het was mooi.. mooi bruidspaar, gruwelijk grote auto, mooie achtergrond. Tom en Anne gaan verhuizen naar Berlijn, dus incl. routekaart van Duitsland, leuk!Trouwerij Sven en Francina
Datum: Vrijdag 14 augustus 2015
Locatie: Leeuwarden, Franeker


Mooi als je een huwelijk mag fotograferen terwijl je voor het bruidspaar al eerder foto's hebt gemaakt. Zo ontving ik Sven en Francina al een paar jaar geleden voor een fotoshoot van hun eerste zoon Everon en pas nog mocht ik zoon Liam nog bij hun thuis fotograferen voor een mooie newbornshooot. En nu werden ze meneer en mevrouw Mulder. Trouwen in Franeker, taart thuis en een fotoshoot op de Froskepolle te Leeuwarden. Ik was snel klaar vandaag, maar het was niet minder leuk!

Fotografisch hoogtepunt was op de Froskepolle. Soms is een mooi geposeerde foto, zo eenvoudig, toch zo mooi! Samen met zoontjes Everon, Liam en hondje Benji, iedereen kijkt, iedereen blij, mooie setting, helemaal leuk!Trouwerij Albert en Angela
Datum: Vrijdag 7 augustus 2015
Locatie: Sexbierum, Harlingen


Dat is leuk! Wil je trouwen in het stadhuis van Harlingen, zijn ze het aan het renoveren! Ja wat doe je dan. Gelukkig bood het hotel ertegenover Anna Casparii uitkomst.. En zo hadden we nog wat momentjes vandaag... Albert reed zijn Angela en hun 3 lieve dochters vandaag in stijl in een mooie eigen kever... die het na de picknick begaf! Gelukkig had ik startkabels mee... Ik met Albert onder de motorkap, flink gassen, en we konden weer. En o ja... hoe vaak en hoe lang hebben we voor de bruggen in Harlingen gestaan vandaag? Niet te tellen, wat een druk bootjesverkeer. Maar verder... een supergezellige en geslaagde dag. De picknick bij Liauckamastate was prachtig fotogeniek, de dochters als bruidskindjes waren prachtig en het bruidspaar zelf uiteraard ook. In stijl in een prachtige sloep kwamen ze aan op de Noorderhaven. In Anna Casparii moest ik toch echt wel flitsen, maar met de nodige nabewerking ziet het er weer fraai uit. Zonovergoten vandaag, wat een rijkdom.

Fotografisch hoogtepunt. De picknick bij Liauckamastate, Sexbierum. Ik heb er meerdere foto's van, maar deze is wel heel idyllisch.Trouwerij Martijn en Dagmar
Datum: Vrijdag 31 juli 2015
Locatie: Drachten, Nijega


Weer naar Bakkeveen vandaag voor foto's! Helaas was het weer niet echt bijzonder maar toch levert deze speciale plek altijd mooie foto's op met zwangere Dagmar en haar Martijn. Het Karmelklooster diende als achtergrond vandaag om te kunnen trouwen en voor de koffie met taart liet de zon zich ook nog zien. Het kon dus mooi buiten op de binnenplaats en achter in de tuin konden wel de groepsfoto's maken. De zus van Martijn was ceremoniemeester, zelden zo'n actieve ceremoniemeester gezien, zelfs de pepermuntjes na de lunch werden verzorgd. 's Avonds mocht ik terugkomen voor het feest, dat in Nijega plaatsvond.

Fotografisch hoogtepunt. Vaak word ik voor aanvang van het feest naar huis gestuurd maar vandaag mocht ik speciaal terugkomen om de feestfoto's te schieten. Altijd leuk, vooral als er een Achterhoekse traditie van slingers gooien uitgevoerd wordt (op verzoek van Martijn's moeder). Hierna uiteraard een goeie polonaise, leuk om vast te leggen en om in een album terug te zien.Trouwerij Adriaan en Mariska
Datum: Woensdag 8 juli 2015
Locatie: Sint Annaparochie, Froubuurt


Mooi om via Kapsalon Hier en Sa met Adriaan en Mariska kennis te kunnen maken en hun huwelijk te mogen fotograferen. Wat als een klein en intiem huwelijk begon werd gaandeweg toch steeds uitgebreider en zo kwam er naast een fotograaf ook nog een boeket, bruidstaart, een feest.. en een trouwalbum! Leuk om weer eens in het Bildt te zijn, het gemeentehuis van Sint Anne was nieuw voor mij. Het bleef een mooi klein en intiem huwelijk maar toch incl. fotoshoot, onder andere bij Adriaan zijn paard. Wat een drieste hengst, ik vond het zowaar even spannend om het er goed op te krijgen. Na het huwelijk mocht ik nog even mee op de boot van Ouwe Syl naar de molen van Froubuurt, hier werd ik afleverd bij mijn auto en voer het gezelschap verder en konden ze zonder fototoestel op hun gericht eindelijk echt los :)

Fotografisch hoogtepunt. We maakten foto's rond de boerderij van Adriaan en Mariska, speciaal voor de gelegenheid voorzien van nieuw grindpad, mooie sfeer.Trouwerij Bauke en Evie
Datum: Vrijdag 26 juni 2015
Locatie: Nijega, Drachten, Oudega, Wijnjewoude


Wat een vrolijke dag, het was weer één om te koesteren. Wat een blijdschap, wat een warmte. Een heerlijke dag begon bij Bauke thuis en van het ophalen van Evie maakte ik schitterende foto's (al zeg ik het zelf), zelden een bruid zo euforisch gezien toen ze opgehaald werd door haar aanstaande. Met een heerlijk weertje maakten we foto's onder andere bij Fidelity in Burgum in de etalage, heel leuk geworden. Getrouwd werd er in Drachten en voor de kerk in Oudega (Bauke zijn vader leidde de dienst, heel bijzonder). Het was een mooie dag, romanticus Bauke regelde nog een koets met paarden als verrassing, ook hier mooie foto's van kunnen schieten. Een deel van het gezelschap werd na het schieten van de groepsfoto's per ongeluk opgesloten in het bos, het leverde onvergetelijke momenten op.

Fotografisch hoogtepunt. Bekijk dit vrolijke stel in 20 foto's hier. Prachtig.


Trouwerij Geert en Michelle
Datum: Donderdag 25 juni 2015
Locatie: Sneek


Zo leuk..beide zwaar voetbalfanaat... wat is er dan leuker dan foto's maken op het voetbalveld! Compleet met voetbalschoenen gingen Geert en Michelle het veld op. Het leverde leuke en originele foto's op! Alles vond plaats in Sneek, inclusief burgerlijk huwelijk in het Stadhuis en kerkelijk huwelijk in de baptistengemeente. Dit pand was eerst een sorteercentrum van de post en nu kerk. Leuk om eindelijk eens binnen te kijken hier, je ziet het vanaf de rondweg liggen. Een heerlijk warm en liefdevol bruidspaar, ik mocht aanschuiven bij het diner en voelde mij zeer welkom hier. Bedankt voor de mooie dag !

Fotografisch hoogtepunt. Leuk, trouwfoto's op het voetbalveld !


Trouwerij Krispijn en Joyce
Datum: Zaterdag 20 juni 2015
Locatie: Westhem/ Oudega


Beslist geen doorsnee huwelijk vandaag zeg! Wat een bijzonder huwelijk vandaag met Krispijn en Jouyce. Van een bruidegom die de gasten ontmoet in een hartjespak (en toch trouwt in een net kostuum) tot een DIY/ Doe-het-zelf huwelijk waarbij de gasten welkom waren mits ze maar iets bijdroegen aan het geheel. Serveren, bardienst, koken, afwassen, noem maar op! De ceremonie zelf was ook al zo bijzonder, bij binnenkomst direct het JA-woord waarna de ambtenaar plaats mocht maken voor een vriendin die met het bruidspaar een aantal rituelen deed, waarbij het drinken van water met wijn en daarna het kapotslaan van het glas wel één van de meest bijzondere was. Voor een trouwreportage waarbij ik met het bruidspaar erop uit trek en familiefoto's was geen plaats in het geheel, dus uiteindelijk met heeel veel foto's thuis gekomen die een prachtig ongedwongen en niet geposeerd verslag van de dag geven. Prachtig om bij aanwezig te mogen zijn, dit maak je niet elke dag mee!

Fotografisch hoogtepunt.

1: Prachtig dit bruidspaar in de Ankertsjerke van Oudega:2: Onderweg naar het daadwerkelijke trouwen, geen bus dit keer, geen paardenkoets maar bootjes ! Unieke plaatjes:3: Dit exentrieke jongetje die zichzelf lekker vermaakt en de groep heeft hem door maar hij de groep niet, heerlijk !

Trouwerij Lars en Lisanne
Datum: Vrijdag 19 juni 2015
Locatie: Amsterdam


Aaahhh.. Amsterdam.. wat een feest. Wat loop ik hier graag, helemaal uit en dat op een dik uur van huis. Via via kreeg ik de uitnodiging van Lars en Lisanne om hun huwelijk te fotograferen en dat wil ik natuurlijk wel. Heerlijk de tourist uitgehangen met een rondvaart over de grachten en dan in goed gezelschap van een mooi bruidspaar en een warm gezelschap.. wat wil je nog meer. Lars kwam aan op de fiets om zijn bruid op te halen bij haar moeder, vervolgens lekker met zijn allen op de boot en naar het Amstelpark voor foto's. Prachtig park, groot en zo lekker rustig ook! Het daadwerkelijke huwelijk vond pas 's avonds plaats, in het Rosarium. Mooie locatie net even buiten de hektiek van Amsterdam zelf, ik vond het weer prachtig om bij te mogen zijn. Hartelijk gelachen om Lars zijn vader, heerlijke humor !

Fotografisch hoogtepunt, foto's die gelijk ter plekke ingelijst worden.. geinig :)Trouwerij Geertjan en Jelly
Datum: Vrijdag 12 juni 2015
Locatie: Katlijk, Heerenveen


Wat een topdag... heerlijk! Wat heb ik gelachen, en niet te vergeten een hoop prachtige foto's geschoten. Het begon om half 9 bij Jelly haar ouders thuis, Jelly haar vader draaide nergens zijn handen voor om en schroefde nog een haak in het plafond om de jurk mooi op te kunnen hangen voor de foto. Er zouden nog vele van deze momenten volgen en van Jelly haar vader alleen kan ik al een fotoboek vullen.. Na het ophalen van zijn Jelly werden Geertjan en zijn aanstaande door zijn eigen vader rondgereden. Prachtig trouwvervoer (stijlopwielen.nl) en mooi om je eigen zoon en schoondochter rond te kunnen rijden. Na het maken van de reportage reden we naar Crackstate voor het burgerlijk huwelijk. Een uitdagende setting, i.v.m. de hitte waren de gordijnen omlaag, donker maar wel heel sfeervol. Ik heb het weer zonder flitser kunnen redden. De taart, eten en na de kerkdienst het feest was allemaal bij Geertjan zijn ouders in de tuin. Een hele mooie rustige omgeving met de partytenten in de weelderige tuin, prachtig aangekleed van binnen! Wat een beetje styling toch doen kan, super om te zien. Na een mooie en emotionele kerkdienst mocht ik nog even mee terug voor een lekker biertje. Een superdag, ik heb een mooi album mogen afleveren, zeer geslaagd.

Fotografisch hoogtepunt. Gaaf! Jelly mocht haar haarlak van moeders niet binnen laten opspuiten, dus naar buiten! Zonlicht erachter, heel mooi!En ja de styling van de party tenten niet te vergeten, heel mooi. Heb je ooit een bruidspaar zo een taart aan zien snijden !?


Trouwerij Harmen en Willy
Datum: Zaterdag 6 juni 2015
Locatie: Aldtsjerk


De Klinze diende als achtergrond waar alles mocht gebeuren, ik trof het bruidspaar rond de middag voor het maken van de foto's. We maakten een mooie wandeling door de tuin en daarna lekker met een koets met paarden door de bossen rond Oenkerk, inclusief picknick. Getrouwd werd er in de Klinze met weer een mooie toespraak van Klaas Politiek, één van mijn favoriete ambtenaren. Hierna door naar de kerk voor het kerkelijk huwelijk en teruggewandeld voor koffie, taart, felicitaties en later op de avond het feest. Flink wat meters gemaakt op een paar te kort ingelopen schoenen, niet handig !!

Fotografisch hoogtepunt. Picknicken onderweg lekker met zijn 2tjes. Mooi. Proost!Trouwerij Dirk & Dymphy
Datum: Zaterdag 2 mei 2015
Locatie: Leeuwarden/ Bakkeveen/ Westhem/ Oudega


Een mooi gezelschap stond al helemaal klaar bij de prachtige woning van Dirk en Dymphy en na snel wat foto's te hebben geschoten van het opmaken van Dymphy kwam Dirk al gauw. Het foto's maken viel niet mee vanochtend, bij de zandbak en heidegrond van Bakkeveen was een enorme rommelmarkt gaande, geen doorkomen aan (handig zo vlak na koningsdag !?).. En in de Broerekerk van Bolsward was een dansvoorstelling gaande. Beide niet gepland, omheen gelaveerd en toch mooie foto's kunnen maken. Er werd twee maal getrouwd in Oudega, éénmaal burgerlijk huwelijk en éénmaal kerkelijk. Tussendoor naar de Pollepleats voor taart, gezelligheid en uiteraard nog even het water op met een sloepje. Schitterend weer er bij, dat is mooi foto's maken. Na een mooie openingsdans was het voor mij klaar. Een warme familie, leuke contacten, mooi.

Fotografisch hoogtepunt is lastig kiezen uit 426 fraaie foto's. Bruidsmeisje Mette was blijkbaar wat verlegen in de erehaag, prachtig shot.

Trouwerij Niek en Tanja
Datum: Vrijdag 1 mei 2015
Locatie: Leeuwarden/ Hasselt/ Dalfsen/ Wijthmen


Vandaag trouwde Niek met zijn Tanja. Wat een mooie dag en wat een plezier. 's Ochtends in Leeuwarden fotograferen en daarna richting Hasselt en Dalfsen voor het vervolg van de dag. Niek en Tanja stonden er prachtig op en het werd een prachtige reportage. Veel plezier gehad met zijn allen, supermooie foto's geschoten en een prachtig album afgeleverd. Tijdens de ceremonie moest ik nog ingrijpen toen dé kus 0,01 seconde duurde ongeveer! Die had ik er niet op staan, dus aan de noodrem getrokken. Opnieuw!! Erg gelachen, het was mooi.

Fotografisch hoogtepunt. Dit album moet je zien. Fotogeniek. Prachtig.Bekijk 20 foto's van het huwelijk van Niek en Tanja hierTrouwerij Gaele & Adrianne
Datum: Vrijdag 26 september 2014
Locatie: Veenwouden/ Kollumerzwaag/ Augsbuurt


Extra genieten vandaag want het drukke trouwseizoen van 2014 zit er eerst weer op! En wat een superbruidspaar vandaag! Wat een lol en plezier, het straalt van alle foto's af, schitterend! Enorm genoten vandaag en Gaele en Adrianne ook. De sfeer zat er lekker in, ze konden me opvegen toen Gaele zijn bruid ophaalde bij haar ouders en Adrianne haar vader vervolgens de deur dichtsmeet met de worden 'Nou, jullie redden het verder wel vandaag hè?'. Zo'n dag dus. We maakten foto's in het herfstig wordende bos bij Veenklooster, met veel lol. Getrouwd werd er in het kerkje van Augsbuurt en hierna naar de Ringo in Veenklooster, ook weer eens wat nieuws. Een superoriginele bruidstaart met gezicht er op, ook al zo leuk! Na het schieten van de familiefoto's, compleet met achtervolging en alle hilarische groepsfoto's die je maar verzinnen kan, reden we naar de Koperen Tuin te Leeuwarden waar ik nog een paar foto's mocht schieten. Leuk bruidspaar, superdag!

Fotografisch hoogtepunt was het enorme plezier dat op alle foto's te zien is, schitterend.

Trouwerij Jan Jaap en Stieneke
Datum: Vrijdag 12 september 2014
Locatie: Leeuwarden


Wat is het toch super als je ook ver buiten je normale werkgebied mag fotograferen! Vandaag helemaal naar Wachtum (waar zegt u?) en Dwingeloo voor het huwelijk van Jan Jaap en Stieneke. Via het huwelijk van Cees en Doutzen eerder dit jaar, kwamen ze bij mij. Eerst werd ik dus ontvangen in het ouderlijk huis van Stieneke in Wachtum, een super gastvrij onthaal en een mooie locatie om alvast te beginnen met de foto's. Ik maakte foto's van alle gasten bij de voordeur, zo gebeurde het ook bij het huwelijk van Stieneke haar ouders, heel wat jaren geleden. Leuk! Hierna naar Dwingeloo en bij de eigen boerderij maakten we nog heel wat foto's, waaronder bij de koeien! De koeien waren erg nieuwsgierig, zo opgedoft zien ze Jan Jaap natuurlijk nooit! Na het trouwen in Dwingeloo werd er gefeest in 'Onder de Eiken', het weer was super dus we zaten lekker op het terras, helemaal goed zo!

Fotografisch hoogtepunt uiteraard in de stal, leuke foto's geschoten, hier kom ik niet dagelijks!!

Trouwerij Frank & Sabrina
Datum: Vrijdag 5 september 2014
Locatie: Leeuwarden


Wat een prachtige dag om te trouwen! 5 september... mijn eigen trouwdag :) Vandaag beleefde ik dat samen met Frank en Sabrina en hun lieve kindjes Pepijn en Puck. Een heerlijk ongedwongen en ontspannen dag, waarbij niet alles helemaal volgens planning ging maar gelukkig werd er hartelijk om gelachen. De trouw-kever begaf het helaas toen deze in de achteruit geschakeld werd, de wegenwacht maakte het probleem alleen maar groter! Het leverde wel superleuke foto's en gelukkig konden ze er zelf de humor van in zien! We maakten foto's in Het Leven en de Blokhuispoort, toen er nog tijd over was genoten we nog even van een bittergarnituur op het terras van Het Leven! Frank kon niet meer ophouden met gapen, vermakelijke foto's met een leuk verhaal geschoten hier. Het hele gezelschap werd met een oude Amerikaanse Schoolbus vervoerd, ook al weer zo fotogeniek. De huwelijksvoltrekking werd bijgestaan door een tweetal goede vrienden met een persoonlijk (en hier en daar hilarisch) verhaal, heel persoonlijk zo. Gegeten werd er gewoon thuis (leuk aangekleed!) en 's avonds mocht ik nog even weer opdraven, waar anders dan in Het Leven, om nog een paar sfeerfoto's van het feest te maken. Het feest was in volle gang... FIREBALL !!!!

Fotografisch hoogtepunt was dit mooie bruidspaar, goed op elkaar afgestemd, helemaal super!Trouwerij Wicher en Geanna
Datum: Vrijdag 29 augustus 2014
Locatie: Frieschepalen, Drachten e.o.


Leuk! Vandaag voor foto's terug (voor het eerst) naar de plek waar onze eigen trouwfoto's werden geschoten! De duinen bij Bakkeveen. Prachtig, blijft een mooi stekje en nu kijk je er met hele andere ogen naar dan toen (6 jaar geleden..). Wicher haalde zijn Geanna op bij haar ouders in Frieschepalen en samen reden we naar Bakkeveen waar we supermooie foto's schoten, het was zonnig/ bewolkt/ zonnig/ bewolkt... zeer uitdagend foto's schieten waar we wel wat geduld moesten hebben bij het wachten op de zon maar dit werd ruimschoots beloond, een hele zonnige reportage geschoten! Getrouwd werd er in het Karmelklooster te Drachten, de receptie kon (zoals altijd als ik in het Klooster ben !) in de binnentuin plaatsvinden. De groepsfoto's schieten werd weer een gezellige boel, hierna naar 'Binnen' te Drachten voor het eten. Het kerkelijk huwelijk vond plaats terug in Frieschepalen. Hierna mocht ik gaan en werd er nog doorgefeest tot in de late uurtjes.

Fotografisch hoogtepunt is voor mij het wachten op de zon waarbij, als hij weer scheen, de sfeer super was. Mooi bruidspaar, bijzondere setting, hier word ik blij van!

Trouwerij Kevin en Sandra
Datum: Donderdag 28 augustus 2014
Locatie: Blija, Ferwert, Westernijkerk


Richting Zeedijk vanochtend voor het huwelijk van Kevin en Sandra! Een bijzonder stekje om te wonen, met het zonnetje erbij zag het er fraai uit. Grote eis vandaag was het paard dat op de foto moest, we maakten foto's op en achter de dijk, met paard uiteraard! Prachtig, het was even een uitdaging maar zeker gelukt, mooi. Met eigen koets voorop reed het gezelschap naar Ferwert om te trouwen. De mooie kerkdienst vond plaats in het kerkje van Westernijkerk, een fraaie sfeervolle locatie. Na het oplaten van heel veel balonnen reden we met zijn allen naar Blija terug voor het feest, een mooie dag. Extra uitdaging vandaag bleek pas achteraf, een plakboek maken! Dat was alweer een aantal jaren geleden, maar ondanks dat met een fraai album en 30 meter plakband een mooi album afgeleverd.

Fotografisch hoogtepunt was uiteraard het fotograferen met het paard!

Trouwerij Tom & Anna
Datum: Vrijdag 15 augustus 2014
Locatie: Stadskanaal


Super hoe je via via toch weer op bijzondere locaties kan komen. Vandaag dus naar Stadskanaal voor het huwelijk van Tom en Anna. In de ochtend bij beide de aankleedfoto's mogen maken en na het ophalen van de bruid in een prachtig mooie Volkswagen T1 bus in super staat maakten we foto's in het park. Gezellig de kinderen mee en het werd een leuke fotosessie waarbij niet alle kids er even veel zin in hadden maar met kunst en vliegwerk toch weer mooi vast kunnen leggen. Met een bootje voeren we over het kanaal richting Streekhistorisch Museum om te trouwen en daarna weer terug, op de heenweg mocht ik op de boot mee en terug in de auto, zodoende heerlijk foto's kunnen schieten. Bij aanvang van het eten begon het te hozen en zat mijn taak er op. Mooie omgeving, mooi bruidspaar, mooie dag!

Fotografisch hoogtepunten was na het bruidspaar toch wel die schitterende T1, Anna bijt op Tom zijn neus, lekker gek.

Trouwerij Toby & Edith
Datum: Vrijdag 18 juli 2014
Locatie: Sneek/ IJlst


Lekker hoor, de zon erbij op je trouwdag! Tropische temperaturen vandaag dus peentjes zweten. Eerst even bij Toby gekeken en daarna haalden we Edith op in Drylts. We maakten foto's op de Pollepleats in Westhem, hier werd later vandaag ook gegeten en gefeest. Mooie locatie helemaal buitenuit in de Weilanden, aan water prachtig fotogeniek. We maakten vrolijke foto's, flink springen en gek doen, leuk. Met een fluisterboootje/ elektrosloep voeren we nog het naastgelegen meer op, super zo'n spontane fotoserie. Getrouwd werd er in het Stadhuis van Sneek, voorzien van airco, lekker zeg! Hierna terug naar Westhem, lekker proosten, bruidstaart en familiefoto's maken. Een heerlijke dag, veel gelachen (SEXY LEXY !!), het was weer mooi.

Fotografisch hoogtepunt was het zeker, wat een heerlijke dag. Mooi zonnig, onder andere familiefoto's in de schaduw met tegenlicht genomen, heerlijk sfeervol. Ik kreeg een hele rits voorbeeldfoto's mee, met een eigen twist daaraan leverde dat weer prachtige foto's op !

Trouwerij Rinse & Rianne
Datum: Maandag 7 juli 2014
Locatie: Leeuwarden e.o.


Dit vergeet ik niet snel weer! In de ochtend naar Rianne toe, ze was alleen! Echt, het huis was leeg zowel met mensen als met spullen. Ze zaten nog in de nasleep van een 'kleine' verbouwing en dat was te zien, op wat stoelen en een keuken na zat er niet veel in het huis. Ja, een mooie bruid op haar Rinse te wachten... gelukkig kwam die al snel en konden we foto's maken. Niks was te dol, we doken over een hek een maisveld in, prachtige foto's met zonovergoten weer. Er werd getrouwd in de Vier Pelikanen, het theater van Jan-Dirk van Raversteijn. Een prachtige locatie voor een klein gezelschap, heel mooi. Het eten werd geregeld door Eindeloos, net om de hoek en werd geserveerd in de Vier Pelikanen. Een mooie setting, een intiem samenzijn. Ik maakte nog wat foto's bij aanvang van het feest in Eindeloos, hierna mocht ik gaan. Een mooie dag, veel gelachen weer, superleuk gezelschap.

Fotografische hoogtepunten waren er genoeg.. het maisveld, het theater, een passant die het grappig vond om tussen de groepsfoto's te gaan staan.. het was mooi.


Trouwerij Douwe & Janne
Datum: Vrijdag 4 juli 2014
Locatie: Franeker


Wat een zonovergoten dag, heerlijk! Franeker was wederom het toneel voor mij en dat ging weer mooi. Gezelligheid en vrolijkheid voorop met Douwe en Janne en uiteraard weer veel plezier met de chauffeur van Venema Marsum. We maakten foto's in en om Franeker en getrouwd werd er (uiteraard!) in het Stadhuis, voor het kerkelijk huwelijk reden we naar Achlum (in de voetsporen van Bill Clinton!). Een mooie dienst die opgeleukt werd met muziek van oa Mumford & Sons (She said YES !), leuk en modern. Naar de stadsherberg van Franeker voor een goede BBQ en het feest werd gevierd in De Doelen, een openingsdans op Kedeng Kedeng, wat een romantiek :) Uiteraard.. waar Douwe en Janne elkaar voor het eerst zagen.. op het station van Franeker, dus wel toepasselijk!

Fotografisch hoogtepunt natuurlijk op het station van Franeker, wat moet je ermee zou je denken maar toch heel leuk foto's kunnen maken !


Trouwerij Alle & Marieke
Datum: Zaterdag 28 juni 2014
Locatie: Scherpenzeel


Wat heb ik toch mooi werk en wat is het toch weer mooi en altijd anders! Vandaag richting Scherpenzeel voor het huwelijk van Alle en Marieke. Eerder deze week trouwen ze al 'officieel' en vandaag was de ceremonie voor familie en vrienden in de tuin van de boerderij van Marieke haar ouders. Een schitterende setting voor een heel eigen dag met dit mooie bruidspaar. Er was goed over de details en de aankleding en invulling nagedacht en dat was te zien, erg mooi verzorgd was het. De ceremonie vond plaats aan de rand van de tuin, uiteraard ook op geheel eigen wijze ingevuld, mooi. Felicitaties, taart, muziek, alles buiten en gegeten werd er in de voormallige boerenstal/ -schuur van de boerderij, ook mooi versierd! Ik mocht het allemaal registreren, ik hou van mijn werk!

Fotografisch hoogtepunt. Het was een fotogenieke dag, inclusief foto's maken in een Yurt, een Mongoolse tent waar Alle en Marieke sliepen. Erg bijzonder allemaal. Het trouwvervoer zou een bakfiets worden maar op het laatste moment ingeruild voor een oude trekker, schitterend.

Trouwerij Paul en Wendy
Datum: Vrijdag 20 juni 2014
Locatie: Uitgeest/ Akersloot


Wat is het toch fijn als je binnen één familie het huwelijk van meerdere mensen vast mag leggen. Dat geeft toch een goed gevoel, dat er iets goed gaat. Twee jaar geleden was ik bij Maikel en Judith en nu mocht ik zusterlief Wendy vastleggen met haar Paul. Eerder al maakten we een superleuke trouwuitnodiging en nu was het zover. Ook weer samen met WMM Trouwfilm, net als twee jaar geleden. Wendy haar vader heeft zelf een koets gerestaureerd, van niks tot een prachtige koets, heel speciaal om je dochter hierin te kunnen laten trouwen. Vandaag mocht ik weer naar een basisschool waar juf Wendy haar kinderen mee liet genieten van haar trouwdag, altijd leuk. We maakten foto's op de Kruisberg en verder in het Noordhollands Duinreservaat. Prachtig, de wilde paarden kwamen een kijkje nemen bij de koets en de Jan Plezier voor de daggasten. Heerlijke foto's gemaakt hier, Wendy en haar vader namen nog even plaats op de bok om hun kunsten te vertonen. Na het eten in Hotel Akersloot werd er getrouwd, Paul zijn moeder is trouwambtenaar en huwde haar eigen zoon, heel speciaal allemaal. Na aanvang van het feest mocht ik gaan, wat een heerlijke dag weer !

Fotografisch hoogtepunt. Wendy ging helemaal los en had een tas vol attributen mee voor de trouwfoto's! Superleuk, we hadden plezier bij het maken van de foto's en dat is hier goed terug te zien.

Trouwerij Roelof & Jolanda
Datum: Vrijdag 13 juni 2014
Locatie: Oenkerk/ Harkema


Gaaf zeg, vandaag lieten Roelof en Jolanda zich rondrijden in KITT! Als een echte Michael Knight trouwde Roelof zijn laatste verovering, Jolanda! 's Ochtends ging Juf Jolanda eerst met het hele gezelschap naar haar school in Harkema, alle kinderen van groep 1 waren zeer onder de indruk. Na wat leuke vrolijke groepsfoto's gingen we met KITT foto's maken bij Stania State, heel bijzonder. Na de lunch in Gytsjerk werd er getrouwd in Stania State. Met het gezellige gezelschap werd het weer een knotsgekke sessie familiefoto's, altijd leuk! Ter afsluiting ben ik nog even mee naar opa die het ook prachtig vond het bruidspaar te zien.

Fotografisch hoogtepunten. Meerdere vandaag!

1 - KITT


2 - Lachen... zo'n tekstbord per ongeluk vinden in de WC en dan zo'n foto op je trouwdag :)


3 - Leuk.. familiefoto's maken als iedereen leuk meedoet ! Hier Jolanda met heit en mem.
Trouwerij Stephan & Linda
Datum: Vrijdag 23 mei 2014
Locatie: Dokkum


Alweer een tijdje geleden mocht ik een leuke loveshoot doen met Stephan en Linda en nu was het tijd voor hun huwelijk! Erg leuk, ook Linda en haar zusters stonden al eerder voor mijn camera, zo was het een leuk weerzien. Naar Dokkum vandaag om in een Kever Cabrio foto's te schieten. Eerst naar de bonifatiuskapel en later nog een rondje Dokkum voor leuke foto's. Zo simpel kan het zijn soms.. de stad op de achtergrond, mooi. Er werd getrouwd in het Stadhuis, na het trouwen werden de balonnen stiekem opgelaten terwijl ik nog over het bruidspaar heen op het balkon de menigte aan het fotograferen was.. gelukkig was ik net op tijd beneden en kon ik het moment meepakken! Voor de kerk werd er getrouwd in de (ijs)herberg, hier werd ook de taart aangesneden en om de hoek maakten we de familiefoto's. Een dolle boel weer, een mooie dag met een lach en een traan, mooi bruidspaar.

Fotografisch hoogtepunt. Zo eenvoudig en toch zo mooi. Dokkum op de achtergrond en scherp een lief en intiem bruidspaar.

Trouwerij Henk & Welmoed
Datum: Vrijdag 16 mei 2014
Locatie: Gorredijk, Harkema, Buitenpost, Rottevalle


Een mooi rondje vandaag, zowel per auto als lopend! De Karmann Ghia was weer van de partij, het blijft een mooie auto. 'S ochtends naar Welmoed haar ouders waar het opprikken van de corsages nog een zenuwslopende bezigheid bleek. De auto was voor Welmoed een verrassing, heel leuk. De eerste keer instappen is altijd een mooi moment dus camera klaar, actie! Ze viel een meter naar achter, maar bleef gelukkig ongedeerd. Leuke foto's! We maakten foto's nabij Wijnjewoude in de bossen en de hei, een mooie tippel en gelukkig had Welmoed ook loopschoenen mee.. wel een gehannes om deze steeds uit beeld te houden voor het foto's maken! :) Op de plek van het huwelijksaanzoek maakten we weer foto's inclusief Henk op de knieen! Het gezelschap verzamelde in Harkema bij Henk zijn ouders en daarna door naar Buitenpost voor het huwelijk. Na een mooie ceremonie gingen we met zijn allen naar de Leijen bij Rottevalle, hier mocht ik nog een stukje taart meepikken en groepsfoto's maken. Een warm gezelschap, een mooie dag.

Fotografisch hoogtepunt. Lief met zijn 2en, de rug naar mij toe, Henk en Welmoed zijn even niet thuis :)

Trouwerij Sebastiaan & Amanda
Datum: Woensdag 30 april 2014
Locatie: Drachten


Dat is toch bijzonder, een huwelijk op 30 april! Tot voor kort Koninginnedag en nu zal het Sebastiaan en Amanda ook altijd bijblijven als hun trouwdag. Het begon wat grijs en mistig vandaag in Haulerwijk, bij het ouderlijk huis van Sebastiaan. In een enorm dikke Audi werd hij in stijl vervoerd naar Drachten waar Amanda bijna klaar was om haar Sebastiaan te ontvangen. Beiden vonden het bijzonder spannend en waren dan ook blij elkaar in de armen te sluiten. Er werd getrouwd in het Karmelklooster, hier maakten we ook foto's, in de gangen en in de binnentuin. Het gras bleef lang nat en we laveerden er mooi omheen om een mooie stijlvolle serie foto's te maken. Na het burgerlijk huwelijk werd direct hierna het kerkelijk huwelijk gesloten, hierna konden we heerlijk in de binnentuin in het zonnetje vertoeven. Na de receptie met zijn allen naar De Pleats in Burgum waar ik nog een paar foto's schoot.

Fotografisch hoogtepunt is dit misschien niet maar wel een mooi moment.. Beide vonden het best spannend allemaal en dan bij het zien van elkaar in de deuropening die ontlading! Mooie emotie, hier hou ik van

Trouwerij Cees & Doutzen
Datum: Vrijdag 25 april 2014
Locatie: Gauw, Sneek, Harlingen, Franeker, Easterein


Je komt nog eens ergens.. Gauw, bij Doutzen haar ouderlijk huis voor het opmaken, aankleden en ophalen van de bruid. Samen opgepropt in een Mini Cabrio reden ze naar de Simon Havingaschool in Sneek waar juf Doutzen haar kindjes de trouwjurk kwam laten zien. Is dit nu Cees ? Mooi die enthousiaste jonge kinderen, allemaal oranje uitgedost voor de koningsspelen. Ze vonden het prachtig en na de groepsfoto's met de klas en de juffies gingen we foto's maken. Het park in Sneek, de kade in Harlingen en als we tijd hebben zei Cees, kunnen we dan nog even naar het Sjukelân? Nou dat werd na het trouwen, we moesten eerst terug naar Franeker om de gasten te ontmoeten. Een groots onthaal en na het eten met zijn allen naar het stadhuis van Franeker voor het huwelijk. Hierna dus toch nog even naar het kaatsveld en daarna gauw door naar Easterein om in 'Noflik' te eten. De mooie kerkdienst was ook in Easterein, prachtige en warme foto's gemaakt in deze kerk. Dat het aanwezige gezelschap enorm was viel me pas op toen ze nog op één groepsfoto moesten, ik lag bijna in de sloot om het er helemaal op te krijgen. Na deze mission (bijna) impossible terug naar Noflik waar het feest kon beginnen, waar ik nog mooi even de openingsdans mee kon pakken.

Fotografische hoogtepunten waren er weer genoeg, ik maak vaker foto's van bovenaf maar niet inclusief trouwvervoer, leuk. Ook de foto's in de kerk zijn prachtig geworden.Trouwerij Henk & Johanna
Datum: Donderdag 17 april 2014
Locatie: Damwâld


Een betrekkelijk kort programma vanmiddag maar zeker niet minder. Rond het middaguur werd ik verwacht waarna Henk als snel zijn Johanna op kwam halen. En zowaar een blauwe trouwjurk! Heel bijzonder, dat zie ik zelden! We maakten een mooie serie foto's bij het Eeltsjemar en daarna nog naar het Bûtenfjild nabij Gytsjerk. Een lekker zandweggetje en wat een wind vandaag zeg!! We werden haast weggeblazen maar toch een hele serie leuke foto's. Familiefotos maakten we gewoon thuis bij de (schoon)ouders. Soms kan het zo makkelijk zijn! Na het trouwen in het gemeentehuis van Damwâld met zijn allen naar de kerk voor een mooie dienst, en daarmee zat de dag er voor mij alweer op. Een vrolijk en spontaan bruidspaar, ondanks het winderige weer heb ik weer een mooi album af mogen leveren. Ik was best nog wat nerveus aangezien Johanna zelf ook diverse keren een huwelijk heeft gefotografeerd, gelukkig viel het in de smaak !

Fotografisch hoogtepunt. Henk tilde Johanna bijna letterlijk naar een hoog punt.. super gelachen toen Johanna Henk een kus wilde geven op het Bûtenfjild maar toen hij weg dook leverde dat deze leuke en spontane foto, prachtig!

Trouwerij Arend & Anita
Datum: Vrijdag 11 april 2014
Locatie: Houtigehage/ Oenkerk


Dolle pret vandaag met dit vrolijke bruidspaar! Wat een hoop lol en dat is ook goed terug te zien in de foto's, veel vrolijke foto's waar flink op gelachen wordt, inclusief gekkebekken foto's.. Eerst naar Houtigehage vandaag voor de ochtendrituelen en daarna in een grote stoet naar Oenkerk voor het maken van de foto's, het huwelijk zelf en het feest later. Zalig weertje vandaag, met 3 bruidsmeisjes en 2 bruidsjonkers mee voor de foto's maakten we een leuke en vooral humorvolle serie foto's. Na het trouwen werd traditioneel de bruidstaart aangesneden, inclusief elkaar een hapje voeren.. Arend trok zich op het laatste moment terug en stak de vork ik zijn eigen mond, zo had ik het nog niet eerder meegemaakt! Wat een hilariteit, een leuke ongedwongen dag.

Fotografisch hoogtepunt voor mij was een foto die Anita helemaal niet leuk vond! Dan plaats ik hem ook maar niet hier...
Dan deze.. vrachtwagenchauffeur Arend blij in de Cadillac en Anita achterin, plezier, geeft ook een mooie indruk van deze dag !

Trouwerij Michel & Ria
Datum: Vrijdag 21 maart 2014
Locatie: Leeuwarden


Wat een knotsgekke dag vandaag!! Zo maak ik ze zelden mee. Michel & Ria en hun hele gezelschap hadden er duidelijk zin in, en zo werd het een dag met een hoop lol. Vandaag weer op pad met WMM Trouwfilm, we maakten er een gezellige boel van. Eerst naar Ria voor haar- en aankleedfoto's, in de tussentijd at Michel nog een broodje bal en haalde bij de bouwmarkt een aantal koperen knelringen die bij gebrek aan een echte trouwring voor Michel maar als ring moesten dienen. Heb je zoiets ooit eerder gehoord ? Met 2 lange limo's werd het gezelschap vervoerd, eerst trouwen in het Stadhuis en taart aansnijden in de kelder, Michel sneed de taart zelf en de stukken werden steeds groter, ik heb er bijna nog buikpijn van. Wel lekker !! Hierna naar de feesttent op het grasveld bij het Knooppunt, waar tot in de kleine uurtjes gefeest werd.

Fotografisch hoogtepunt is onmogelijk. We maakten geen trouwreportage, alleen verslag van de dag. Ik moest ze haast dwingen nog even met de familie op de foto te gaan. Hetzelfde gezelschap als voor de trouwkaart die ik ook voor ze mocht maken, ook dit werd weer een dolle boel...

Trouwerij Raymond & Judith
Datum: Vrijdag 14 maart 2014
Locatie: Leeuwarden


Wat een heerlijke en stralende dag vandaag. Helaas had de zon vandaag er vandaag net even geen zin in maar dat mocht de pret niet drukken! Vorig jaar mocht ik het huwelijk van Raymond zijn zus al fotograferen en nu was ik opnieuw te gast in deze mooie familie. Leuk om de foto die ik vorig jaar al schoot van Raymond & Judith op het huwelijk van zijn zus, terug te zien op zowel de trouwuitnodiging en bij het gastenboek! Die viel blijkbaar in de smaak... De vader van de bruidegom was chauffeur in een Citroën uit 1953, en ik mocht mee. Altijd leuk om zo dichtbij te mogen zijn op zo'n mooie en belangrijke dag. We maakten foto's bij de Oldehove en in het Rengerspark, met auto en al naar binnen! Getrouwd werd er in de prinsentuin in de Koperen Tuin, hier werd ook taart gesneden en gegeten. Voor de kerkdienst gingen we naar de Leger des Heils kerk in Bilgaard. Hier kwam ik voor het eerst, een mooie dienst, bijzonder en (voor mij) niet alledaags. Na de openingsdans in de Koperen Tuin zat het er voor mij op. Wat een mooie dag, veel blije gezichten !

Fotografisch hoogtepunt. Dat was het zeker, wat een plezier vandaag. Bekijk een selectie van de dag HIER !

Trouwerij Sicco & Saskia
Datum: Vrijdag 31 januari 2014
Locatie: Leeuwarden, Oentsjerk


Achter de lange limo aan vandaag! Als ware celebrity's werden Sicco & Saskia rondgereden. We maakten foto's in het WTC hotel op grote hoogte, lekker warm! Flink springen op bed, gewoon omdat het kan! Getrouwd werd er in Stania State, met een laagstaande zon en flink tegenlicht, heerlijk sfeervol en een hele uitdaging. Na het huwelijk werd er een gezellige high tea geserveerd en tussendoor mocht ik de familiefoto's maken. Na afloop werd er met een kleiner gezelschap gedineerd en na een foto van de toast mocht ik gaan. Een frisse dag maar wel met veel zon op de foto's, zo kun je wel trouwen in januari !

Fotografisch hoogtepunt is hier een mooie sfeerimpressie van Stania State vandaag.. mooi vol en veel tegenlicht, heerlijk sfeervol.

Trouwerij Niels & Dieuwke
Datum: Maandag 20 januari 2014
Locatie: Sint Nicolaasga, Joure


volgt

Fotografisch hoogtepunt volgt

Trouwerij Rogier & Antoinet
Datum: Vrijdag 17 januari 2014
Locatie: Stiens, Leeuwarden


volgt

Fotografisch hoogtepunt volgt

Trouwerij Gerard en Agnes
Datum: Vrijdag 22 november 2013
Locatie: Leeuwarden, Oentsjerk


Een emotionele dag vandaag die begon in Leeuwarden en verder ging bij Stania State, Oentsjerk. Op tijd was ik aanwezig voor voor wat aankleedfoto's, hun kinderen Quinty en Sam hadden er zin in en Sam en ik waren meteen vrienden, heerlijk! We gingen op stap naar het Fries Natuurmuseum, een binnenlocatie ivm het miezerige weer. Ik was hier nog niet eerder geweest maar een het is een leuke plek voor binnenfoto's, je moet de plekjes even zoeken maar zeker leuk! De trouwplechtigheid gebeurde in Oenkerk en hierna kon ook Gerard eindelijk ontspannen. Het was ivm Agnes haar zieke vader een emotionele gebeurtenis, mooi dat hij er bij kon zijn. Barbequen in november is ook niet alledaags, heerlijk! Ik prikte graag nog wat sate'tjes mee en hierna piepte ik er tussenuit.

Fotografisch hoogtepunt is voor mij het Fries Natuurmuseum, ik kende het niet maar hier kom ik graag nog eens terug. Leuk.

Trouwerij Roelof en Marieta
Datum: Vrijdag 4 oktober 2013
Locatie: Wergea, Wirdum


Trouwen op dierendag, ik verwachte een beestenboel maar niks bleek minder waar! Roelof en Marieta zijn haast vaste klanten aan het worden, eerst al met de geboortekaart van hun zoontje Jurre en later voor de trouwuitnodiging en bedankkaart en vandaag eindelijk het huwelijk zelf. Een mooie dag, eerst naar Roelof voor aankleedfoto's en daarna Marieta haar ochtendrituelen.. We maakten foto's bij de Jan Durkspolder, helemaal achterom gereden en een paar mooie stekjes bezocht. Getrouwd werd er in het kerkje van Swichum, ik heb zo gelachen terwijl beppe haar kunstgebit (boven én onder!) aan het schoonpoetsen was terwijl de rest van de bruidstaart aan het genieten was... (uiteraard even vastgelegd!). Na een uitgebreide sessie groepsfoto's zat de dag er helaas alweer op, het was mooi.

Fotografisch hoogtepunt kan zo mooi klein en snoezig zijn soms.. kleine Jurre snapte de ophef niet helemaal denk ik deze dag. Hij was zo lief met zijn kostuum aan, met corsage! Ja een corsage... wat moet je daar eigenlijk mee !?

Trouwerij Martijn & Maike
Datum: Zaterdag 28 september 2013
Locatie: Sandfirden, Sneek


Wat een bijzondere dag vandaag, niet alledaags! Nou is geen één huwelijk hetzelfde maar vandaag kwam ik op voor mij nieuwe locaties en maakte ik weer een mooie toch met Wiepke Wierda van de Simmermoarn.. Martijn zag zijn Maike vandaag voor het eerst in bruidskleding in de kerk, met alle gasten er bij. Prachtig. Een mooie trouwceremonie met veel emotie volgde en daarna met zijn allen het water op. Na terugkomst werd er gegeten en gefeest in Lokaal 55 te Sneek, een oud slachthuis. Een fraaie industriele omgeving, heel bijzonder. Nadat het feest begon was het voor mij hoog tijd om af te sluiten.

Fotografisch hoogtepunt was zo'n moment van YESSSS... Maike werd tijdens het eten wat onwel en wist niet of ze de openingsdans wel kon doen. Nadat het toch gelukt was (prachtig gedaan!) was deze foto de afsluiter, machtig!

Trouwerij Tom & Linda
Datum: Donderdag 19 september 2013
Locatie: Marssum, Menaam


Een heerlijk vrolijk en vriendelijk gezelschap liet mij toe vandaag en samen beleefden we een heerlijke dag.. In de ochtend foto's gemaakt bij Linda thuis en na de komst van Tom (wat werd ze ineens zenuwachtig !!) gezellig aan tafel. Foto's maakten we bij het Poptaslot en in het WTC hotel (hilarisch toen Tom ineens een peper en zout stel voor Linda van tafel griste en deed alsof het zijn cadeau voor haar was). Trouwen in Menaldum en daarna nog even mee naar de feestlocatie Het Grauwe Paard voor wat sfeerfoto's. Nog nooit een bruid meegemaakt die zelfs mijn bloesje even rechttrok. Altijd fijn als je er een beetje fatsoenlijk bijloopt :)

Fotografisch hoogtepunt beleefden we letterlijk, op de 10e verdieping van het WTC Hotel. Zo'n bed nodigt natuurlijk uit en dat liet dit bruidspaar zich geen 2 keer zeggen !

Trouwerij Ralf & Matty
Datum: Vrijdag 13 september 2013
Locatie: Vlieland


Wat mag ik mezelf toch gelukkig prijzen.. voor de tweede keer dit jaar naar Vlieland! Het op tijd zijn voor de boot geeft me altijd wat spanning maar éénmaal op de boot glijdt alles van me af en staat wat mij betreft niks een mooie dag meer in de weg. Het was grijs en winderig, maar mooi. Een fotogeniek burgerlijk huwelijk in de tuinen van het Armhuys en het kerkelijk huwelijk er tegenover, prachtig. Onder het genot van Drijfhout was het 's avonds goed toeven op het terras van Zeezicht. Samen met de wederzijdse vaders stond ik zo nu en dan te vechten om een foto te maken, het was weer een gezellige en goed geslaagde dag. De volgende ochtend om 7h de boot terug naar het vaste land, even weer een stressmomentje om op tijd te komen. Hopelijk mag ik snel weer terugkomen...

Fotografisch hoogtepunt is weer eens lastig te benoemen. Een fotogeniek eiland, mooi egaal licht en een mooi bruidspaar maken het 1 groot hoogtepunt. Ze adviseerden mij zelf een andere foto uit de reportage maar ik kies een mooie overzichtsfoto van het huwelijk in de tuin van het Armhuys. Bijzondere setting voor een huwelijk, prachtig.

Trouwerij Sebastiaan & Hanna
Datum: Vrijdag 23 augustus 2013
Locatie: Leeuwarden


Samen met hun dochtertjes Emma en Isa beleefde ik een fijne dag met Sebastiaan en Hanna. Een mooi bruidspaar en met 2 van zulke mooie bruidsmeisjes kan het natuurlijk niet meer stuk. Het grootste deel van de dag gebeurde in de Salvator, kerkgebouw maar tegelijkertijd gebruikt voor het burgerlijk huwelijk, buffet en feest. Een mooie locatie voor een mooi huwelijk. BABS Ambtenaar Van Ravestijn staat er weer op in zijn gebruikelijke pose en maakte er weer een mooi verhaal van, een warm gezelschap vandaag!

Fotografisch hoogtepunt. We maakten een uitstapje naar het Bos van Ypeij voor foto's, ik kom er vaker maar het blijft mooi. Leuk met Emma en Isa bij mij in de auto, we hadden het gezellig en het schepte meteen een band met de kids. K3 uit de speakers, heerlijk. De tuinmannen en vrouwen waren druk bezig en stonden graag hun enorme kruiwagen af, Sebastiaan bedenkt zich niet en harkt zo Hanna in de bak en geeft gas, dikke lol, heerlijk.

Trouwerij Tjeerd & Jessica
Datum: Zaterdag 17 augustus
Locatie: Kollum, Kollumerzwaag, Oentsjerk


Voor de verandering ontmoette ik het bruidspaar vandaag op de fotolocatie, Stania State. Weer eens wat anders! We maakten een leuke gezellige serie foto's met de familie en bruidskinderen erbij, zacht licht, heel mooi! Getrouwd werd er in het gemeentehuis van Kollum en voor de kerk in Kollumerzwaag en naar Stania State voor het feest. Tjeerd en Jessica hadden veel bekijks in hun eigen porsche, als je eigen bedrijf opvoeren.nl is dan moet je natuurlijk ook in stijl rondrijden! Een mooi bruidspaar met hun 2 eigen fotogenieke bruidsjonkers. Lekker ongedwongen jongens, heerlijk.

Fotografische hoogtepunten met bruidskinderen, eigen boeketje, super toch !?

Trouwerij Patrick & Tessa
Datum: Dinsdag 13 augustus 2013
Locatie: Veendam


Terug naar mijn jeugdjaren, richting Veendam! Een aantal jaren zat ik daar op de Winkler Prins en woonden we er vlakbij in Muntendam... Lang niet geweest maar dan toch weer een feest van herkenning! Superleuk om ook buiten mijn eigen regio gevraagd te worden voor een trouwreportage, en wat een mooie dag met Patrick & Tessa. Eén bui maar vandaag, helaas net op het moment dat we foto's zouden maken. Dus in het overdekte busstation van Veendam terechtgekomen en daar mooi overdekt heerlijke foto's geschoten samen met hun kleine meid Lily Rose. Ze hield niet van kusjes maar verder staat ze er heerlijk op. Een mooie ceremonie in het gemeentehuis van Veendam (waar mijn zus ook trouwde, tig jaren geleden, het kwam me vaag bekend nog voor). Het feest was in de boerderij van vrienden, helemaal ingericht naar eigen wens, een prima dag!

Fotografische hoogtepunten. Altijd heerlijk de ochtendrituelen, vooral als er veel gelachen wordt!

Trouwerij Hans & David
Datum: Donderdag 8 augustus 2013
Locatie: Amsterdam


Wat een eer, helemaal naar Amsterdam voor het huwelijk van Hans & David in het scheepvaartmuseum. Schitterende locatie en wat een lekker weertje. Samen met Hans & David naar het museum gewandeld, gasten ontvangen en het huwelijk in een prachtige zaal van het museum. Met een mooi gerestaureerde boot een rondvaart gemaakt met high tea in en om Amsterdam en vervolgens weer terug naar het museum. Super om hier een trouwreportage te mogen fotograferen, een bijzondere dag!

Fotografische hoogtepunten waren er genoeg, op verzoek van de bruidegommen geen herkenbare personen op de foto dus een sfeerbeeld in Amsterdam, super!Trouwerij Berend & Lydia
Datum: Vrijdag 12 juli 2013
Locatie: Leeuwarden, Swichum


Wat een vrolijke en ongedwongen dag vandaag zeg, dankzij een enorme hoeveelheid kinderen was het een hele gezellige boel! Ik werd hartelijk ontvangen door hun eigen kinderen en het werd een gezellig ochtendritueel. Getrouwd werd er in het kerkje van Swichum, goed gevuld een mooie locatie. De bruidstaart werd hier ook aangesneden en met zijn zessen gingen we hierna foto's maken. De locatie werd uiteindelijk de fietstunnels onder het Drachtsterplein, beetje zon erbij, een prachtig stekje. Kyra, Bjorn en Mart hadden er ook helemaal zin in en het werd serie mooie foto's. Lydia bleef met haar hak in de afvoergoot steken, deze hilariteit moest uiteraard ook gefotografeerd worden! Het feest vond plaats in Cornjum, hier maakten we nog een serie knotsgekke groepsfoto's. Een leuke en gezellige dag, het thema rood/wit/blauw werd mooi doorgevoerd en is goed terug te zien in de reportage, een fraai boekwerk mocht ik afleveren.

Fotografische hoogtepunten waren er veel, deze vond ik wel erg leuk. De bijzondere schoenen van het bruidspaar, samen met de kids onder het Drachtsterplein, mooi.

Trouwerij Mark en Lisette
Datum: Dinsdag 9 juli 2013
Locatie: Leeuwarden


Naar de vliegbasis vandaag! Een gezonde spanning voelde ik vandaag voordat we richting de basis reden, Mark wilde hier als vlieginstructeur graag foto's maken en er vloog een formatie van 4 F16's over. Hier heb ik geen kaas van gegeten en aangezien die dingen best snel vliegen en ook maar 1x overkwamen was het best spannend! Zou het lukken, zou ik ze erop krijgen en zou Mark tevreden zijn? Gelukkig lukte het prima, in verband met de vogels kwamen ze niet te laag over maar Mark was zeer tevreden. Missie geslaagd! Een mooie dag met een huwelijk in het Stadhuis, eten in de tuin van het Stadhouderlijk Hof en foto's maken op de basis en in het Bos van Ypeij. Een bont gezelschap vandaag met veel Brabanders en een handjevol Friezen en Amerikanen, het was een mooie zonnige dag.

Fotografische hoogtepunt uiteraard op de vliegbasis en Mark zijn kostuum, een militaire groet, niet alledaags, super!Trouwerij Jetze & Rianna
Datum: Vrijdag 28 juni 2013
Locatie: Berltsum, Menaam


Wat is het toch heerlijk zo'n dag van dichtbij mee te mogen maken en het gevoel hebben dat je nieuwe vrienden gemaakt hebt. Het was een grijze grauwe dag maar ondanks dat straalde dit mooie bruidspaar. In de ochtend heen en weer pendelen tussen Minnertsga en Belikum voor aankleedfoto's en richting Cornjum, Martenastate, voor een serie mooie trouwfoto's. Getrouwd werd er in Menaam en voor de kerk in de koepelkerk van Berlikum. Hierna naar Oude Leije, waar we een serie knotsgekke groepsfoto's maakten. Veel gelachen vandaag, heerlijk!

Fotografische hoogtepunten waren er té veel. Voor een mooie selectie van deze dag klik HIER !


Trouwerij Thom & Karin
Datum: Vrijdag 14 juni 2013
Locatie: Tsjom, Grou, Easterlittens


Met de Dodge RAM naast de bruidegom, toeren door de Friese platteland, hoog verheven! Lekker hoor.. op naar TSJOM om Karin op te halen en foto's te maken in het Tsjommer bos. Voor alles moet een eerste keer zijn. Mooi zonnig weer, niet te gek, lekker. Getrouwd werd er in Grou en hierna naar Noflik in Easterein uiteindelijk voor groot feest en wat groepsfoto's. De hele dag was hun hond(je) mee en daar een heerlijke foto van gemaakt bij Thom zijn ouders in de tuin.

Fotografisch hoogtepunt pak je zomaar gratis even mee.. Thom stond te popelen zijn Karin op te halen maar ze was nog niet klaar!! Dus bellen bellen of hij al komen mocht, staand in de garage met iets lichtinval van voren, machtig.Tweede hoogtepunt dus deze foto:
Trouwerij Taeke & Grietje
Datum: Vrijdag 7 juni 2013
Locatie: Damwâld, Feanwâlden, Oentsjerk


Een zonovergoten dag is weggelegd voor Taeke & Grietje, daar waren we wel aan toe zeg! In de ochtend naar de prachtig verbouwde woning van Taeke en Grietje voor heerlijke sfeerfoto's van het aankleden en ophalen van de bruid, in een fraaie oude kever cabrio, fel rood, prachtig! Mooie foto's gemaakt bij de Jordaan bij Burdaard (wie kent het niet!!) en na de lunch werd er getrouwd in de Schierstins in Veenwouden. Bij thuiskomst scheurde Grietje met haar chauffeur weg naar de kapper om het kapsel bij te werken, erachteraan uiteraard! Leuke foto's tussendoor. Na de bruidstaart en groepsfoto's werd er voor de kerk getrouwd in de kerk die zo'n beetje bij het bruidspaar in de achtertuin staat. Een mooi verhaal en dito foto's, hierna naar Stania State om feest te vieren! Een zonnige en vrolijke dag!

Fotografisch hoogtepunt. Veel vrolijke gezichten vandaag, als er op zo'n dag goed gelachen wordt en ik dat mooi in beeld heb kunnen krijgen, is mijn dag geslaagd!

Trouwerij Casper & Tamara
Datum: Vrijdag 24 mei 2013
Locatie: Vlieland


Vlieland staat weer op de planning, vandaag voor het huwelijk van Casper en Tamara. Alle gasten naar een verrassings-bestemming; Vlieland! Uiteraard was ik al tijden op de hoogte en had ik 's ochtends de goede boot.. éénmaal aangekomen naar hotel Seeduyn waar Casper en Tamara elkaar troffen, nog net een paar aankleedfoto's kunnen schieten en vervolgens een mooi ontvangst in de duinen waar gasten en bruidspaar elkaar troffen. Met de taxi met zijn allen naar de vuurtoren en vervolgens een korte wandeling naar het dorp. Wat een fotogeniek geheel, heerlijk allemaal! Na het eten trouwen in het kerkje en ook hier een toast en bruidstaart. We maakten nog wat mooie foto's in de tuin van het Armhuys en vervolgens terug naar Seeduyn voor de borrel, eten, foto's bij zonsondergang (goed getimed !) en het feest. Een heerlijke en zonovergoten dag, met een hele fijne serie foto's. Moe maar voldaan mijn hotelletje opgezocht en 's ochtends 7h boot terug naar het vaste land. Heerlijk.

Fotografisch hoogtepunt was de hele dag eerlijk gezegd wel, een mooi bruidspaar, zon, wolkjes, heerlijke locatie. Zoveel moois, deze zonnige plaat wil ik graag even delen.

Trouwerij Frank & Liesbeth
Datum: Donderdag 23 mei 2013
Locatie: Buitenpost, Strandheem


Naar Buitenpost vandaag waar Frank zijn zwangere Liesbeth ophaalde in het huis van haar ouders. Nog haastig waren we op zoek naar een binnenlocatie voor foto's want de voorspellingen waren bijzonder slecht! Gelukkig viel het betrekkelijk mee en maakten we foto's in de kruidentuin Kruidhof in Buitenpost. Een mooie locatie voor foto's met heel veel verschillende mogelijkheden! Liesbeth had een tas vol attributen verzameld voor de foto's, waar Frank overigens niks mee te maken wilde hebben! Na het trouwen in Buitenpost vertrokken we naar Strandheem waar de zon zich nog een klein beetje liet zien, taart aansnijden en familiefoto's gemaakt.

Fotografisch hoogtepunt moet iets zijn met de attributen natuurlijk, zoals met deze plank!

Trouwerij Ruben & Aafke
Datum: Woensdag 8 mei 2013
Locatie: Roodkerk, Oenkerk


Een mooi rondje Trynwâlden vandaag voor het huwelijk van Ruben en Aafke! Op tijd naar Ryptsjerk voor het fotograferen van het haar, makeup en aankleden van de bruid, hierna haalde Ruben zijn Aafke op in een mooie koets met paarden. Onderweg naar het kerkje van Roodkerk maakten we foto's en na het huwelijk richting Stania State voor receptie en diner. Op speciaal verzoek van Aafke een aantal sepia foto's, hoewel ik mijn vingers hier normaal gesproken niet aan brand heb ik er toch een aantal gemaakt en met prima resultaat!

Fotografisch hoogtepunt vooruit, iets met de sepia tinten!

Trouwerij Niels & Inge
Datum: Donderdag 2 mei 2013
Locatie: De Veenhoop


Niels & Inge huurden de Grytman in De Veenhoop met hun hele gezelschap, meerdere dagen lekker vertoeven met familie en vrienden en op 2 mei vond hun huwelijk plaats. Doordat het een ceremonieel huwelijk betrof, werd de ambtenaar vervangen door een goede vriend die een bijzonder persoonlijk verhaal kon vertellen over het bruidspaar. De trouwakte werd vervangen door het zetten van geverfde handen op canvas. Een mooie en bijzondere dag, heerlijke sfeerfoto's gemaakt

Fotografisch hoogtepunt. Tijdens het maken van de reportage waaide het best, langs Niels als windvanger voor zijn Inge, mooi.

Trouwerij Dennis & Nikita
Datum: Vrijdag 29 maart 2013
Locatie: Harderwijk, Amsterdam & Hauwert


Een hele reis vandaag naar Harderwijk waar de dag op tijd begon met het aankleden van de bruid, Dennis kwam in een grote paarse truck zijn Nikita ophalen. Foto's maakten we in de Hortus in Amsterdam, best lastig fotograferen als je lens compleet beslagen is met deze tropische temperaturen! Binnen dan, want buiten was het bijzonder fris! Getrouwd werd er in Robachers Watermolen in Hauwert, een bijzonder mooie locatie. Groepsfoto's hier gemaakt, lekker gegeten en de openingsdans gefotografeerd waar Nikita tot verrassing van bijna iedereen een heel stuk van haar jurk af kon trekken, verbaasde gezichten! Een mooie en gezellige dag vandaag met dit mooie bruidspaar, in goed gezelschap van WMM TROUWFILM, een aanrader voor een mooie trouwfilm!

Fotografisch hoogtepunt. Wat een romantiek, met wat vlokjes sneeuw geeft Dennis zijn Nikita een dekentje, heerlijk!

Trouwerij Rama & Audrey
Datum: Vrijdag 21 december 2012
Locatie: Leeuwarden


Een frisse maar mooie dag met een stralend bruidspaar en hun 3 kids! Eerder al mocht ik met Rama & Audrey samen hun trouwkaart maken en dan nu het echte werk! Door de kou kwamen we terecht in de Harmonie om foto's te maken, ik was er om te fotograferen niet eerder geweest maar het resultaat vind ik prachtig! Een geslaagde dag.

Fotografisch hoogtepunt in de Harmonie, mooie locatie voor binnenfoto's !

Trouwerij Sven & Chalsay
Datum: Vrijdag 16 november 2012
Locatie: Heerenveen


Trouwen in November, dat betekent natuurlijk prachtige herfstkleuren! Maar ook fris!!! 's Ochtends al op tijd naar Heerenveen om de makeup, haar en aankleden van Chalsay te fotograferen. Bij Sven mocht ik een aantal knopen in de stropdassen leggen! Dat was alweer even geleden maar dat lukte wonderwel nog heel aardig! Ik heb op een huwelijk nog nooit zoveel op de stropdas van de bruidegom gelet.. Foto's maakten we in Oranjewoud, heerlijk met al die herfstkleuren. Het huwelijk vond plaats in Crackstate in Heerenveen, met bruidsmeisje Chayenna vrolijk op de voorgrond, ook dat leverde hele sfeervolle foto's op. Hierna naar Katlijk met zijn allen, nog wat groepsfoto's en bruidstaart! Het was best een frisse dag maar achterin de Audi A8 met stoelverwarming (zalig!) en met de warme sfeerfoto's is daar niks van terug te zien.

Fotografisch hoogtepunt zo heerlijk sfeervol in Kwartier Noord, het lijkt wel kerst op de achtergrond, super!

Trouwerij Anne Hendrik & Sytske
Datum: Vrijdag 12 oktober 2012
Locatie: de Trynwâlden


Een heerlijke ongedwongen dag vandaag beleefde ik met Anne Hendrik en Sytske en het hele gezelschap. 's Ochtends naar Sytske haar school in Baard voor een mooie bijeenkomst met heel veel kindervreugd op school. Alle schoolkinderen hadden stukjes en diverse liederen ingestudeerd, mooi om bij aanwezig te zijn. We maakten bijzondere foto's in de zandput bij Rinsumageest en in een verzameling troep/ opslag in Gytsjerk, ik weet nog steeds niet wat voor verzameling spullen ik daar gezien heb! Ik zeg Peter vd Vorst maar een keer op afsturen. Getrouwd werd er in de kerk in Roodkerk en daarna naar de Trochreed. Ik weet nog dat Sytske haar moeder het zo gek vond dat ze me nog maar een paar uren kende maar dat het leek of ik al jaren bij de familie hoorde. Zoiets vind ik leuk om te horen! Het was een fijne dag.

Fotografische hoogtepunten waren er weer genoeg, een hele mooie reportage al zeg ik het zelf. Mooie foto's gemaakt oa in de zandput met een oude truck en in een bijzondere werkplaats.. zie hieronder.. heerlijk!Trouwerij Robert & Lianne
Datum: Vrijdag 5 oktober 2012
Locatie: Leeuwarden


volgt.

Fotografisch hoogtepunt volgt.Geregistreerd Partnerschap Jos & Djoke
Datum: Vrijdag 28 september 2012
Locatie: Wolvega


Vanmiddag was ik welkom om het geregistreerd partnerschap van mijn oud collega's Jos en Djoke vast te leggen. Een hele eer en erg leuk om te doen! We werkten ongeveer 10 jaar geleden samen in de makelaardij en met hun 10- jarig jubileum stapten ze in het 'partnerschapsbootje'. Grote uitdaging voor mij moest zijn het vastleggen van de kleindochters die over het algemeen niet op de foto willen. Het was een mooie ceremonie en ik vond het leuk om erbij te mogen zijn!

Fotografisch hoogtepunt is uiteraard het slagen van het fotograferen van de kleinkinderen.. de één nog vrolijker als de ander vanmiddag lekker stoeien achter de stoelen en gordijnen en alles.. heerlijk !

Trouwerij Roelof & Lydia
Datum: Vrijdag 21 september 2012
Locatie: Leeuwarden


Lydia haar vurige wens was: buiten trouwen! Het Stadhouderlijk Hof biedt deze mogelijkheid, het was even spannend of de weergoden ons goed gezind waren! We maakten een fijne serie foto's in het Bos van Ypeij en op een paar spetters na kon er buiten getrouwd worden in de tuin van het Stadhouderlijk Hof. Een paar spetters en de paraplu's kwamen tevoorschijn.. mooi foto momentje! Na een goeie sessie familiefoto's werd ik weer verwacht in zalencentrum Priyas waar oa de taart aangesneden werd en getoast werd. Voor het trouwalbum werd een strakke selectie gemaakt, een mooi geheel!

Fotografisch hoogtepunt moet natuurlijk het buiten trouwen zijn.. Roelof & Lydia gevangen door een soort van trellisscherm, moeders tevreden op de achtergrond!

Trouwerij Ruurd & Dian
Datum: Woensdag 19 september 2012
Locatie: Wedde / Stadskanaal / Groningen


Helemaal naar Wedde vanochtend voor het huwelijk van Ruurd en zijn Dian. Het was een prachtige nazomerdag en we maakten prachtige foto's bij de Wedderburcht. Het werd een internationaal gebeuren vandaag met de trouwceremonie in het Stadhuis van Groningen grotendeels in het Engels. Ik mocht parkeren op de Grote Markt en na afloop dwars tegen al het verkeer in over de busbanen om de stad uit te komen! Dat kan vast de bedoeling niet zijn.. Ik trof halverwege nog politie maar hoefde mij gelukkig niet te verantwoorden! Met samengeknepen billen en vol gas! Een mooi bruidspaar voor de lens vandaag, ik hoefde alleen maar te registreren!

Fotografisch hoogtepunt. Na het huwelijk maakte ik nog foto's in een wokrestaurant, wat een mooie sfeerfoto's !

Trouwerij Jaap & Ingrid
Datum: Vrijdag 7 september 2012
Locatie: Balk / Grou / De Bult


Lopen op twee voeten, dat was vandaag voor Jaap (naast trouwen uiteraard!) het doel. Door een bacterie die niet te verwijderen was moest Jaap een voet missen. Een intensieve revalidatie en Jaap kon vandaag lopen! Een mooie dag die begon in Balk en op locatie 'Kleurrijk' maakten we familiefoto's en werd de lunch geserveerd. Het burgerlijk huwelijk vond plaats in Balk en hierna reden we naar Grou om op een skûtsje te stappen en foto's te maken op het water in Grou. In Fredeshiem in De Bult (Steenwijk) vond het kerkelijk huwelijk plaats, een mooie ceremonie. Een mooie en ook 'kleurrijke' dag.

Fotografisch hoogtepunt samen aan het roer van het skûtsje, een onbewaakt moment leverde een hele fijne plaat op!

Trouwerij Freerk & Mariska
Datum: Zaterdag 25 augustus 2012
Locatie: Dokkum


Wat had ik vooraf een spanning zeg, het huwelijk van Freerk en Mariska vond ongeveer plaats rond de uitgerekende datum van onze 2e dochter! Gelukkig is onze Femke 23/8 geboren en had ik geen paniek tijdens het huwelijk van Freerk en Mariska! Hooguit wat wallen onder de ogen.. In Dokkum vond het huwelijk plaats en samen met hun lieve zoon Ruben maakten we mooie foto's. Na het huwelijk maakten we een tochtje in een replica van een oude trekschuit over de wateren van Dokkum. Na het aansnijden van de taart en de groepsfoto's zakten mijn ogen bijna dicht en was het tijd om naar huis te gaan!

Fotografisch hoogtepunt zo leuk met kinderen erbij altijd..

Trouwerij Sytze & Petra
Datum: Vrijdag de 13e (!) juli 2012
Locatie: Franeker


Binnen een week weer naar Franeker en dit keer voor het huwelijk van Sytze en Petra. De dag begon voor mij op het loonbedrijf van Sytze en zijn familie. Het was voor de verandering weer eens lekker regenachtig.. we maakten dus maar foto's binnen, in de schuren en bij de enorme stapels aardappelbakken.. Dat leverde mooie foto's op! Met de koets naar het Stadhuis van Franeker om te trouwen, altijd mooi daar, volgens een vrij vast stramien. In de stromende regen kwamen we weer naar buiten, groepsfoto's op de trap ging dus ook niet echt lukken! Terug naar de feesttent, hier klaarde het zowaar op. Toch nog groepsfoto's gemaakt en bruidstaart aangesneden. Het was een gezellige middag met dit gekke bruidspaar, mooie foto's gemaakt.

Fotografisch hoogtepunt maakten we in de schuren/ loodsen, mooie setting met al die kisten. Super locatie voor als het regent !

Trouwerij Erwin & Aafke
Datum: Zaterdag 7 juli 2012
Locatie: Earnewâld


Eindelijk! Zon! Naar Reduzum vanochtend voor het ophalen van de bruid en daarna naar Earnewâld op de boot van Erwin en Aafke, daar konden we wel wat zon bij gebruiken. Heerlijk zeg op het water vanmiddag, borreltje erbij op het water, wat een leven. Zalig. Getrouwd werd er buiten op het 'strandje' bij Earnewâld, een aangelegd stukje zand. Super locatie, hier was ik nog niet eerder geweest, erg mooi allemaal. De dresscode was wit, gecombineerd met de zon en het strand, erg fraai. Er werd me nog gevraagd wat het gekste was dat ik ooit meegemaakt had tijdens een bruiloft. Vervolgens was de ceremoniemeester tijdens het trouwen zelf de ringen vergeten, consternatie alom, nou dat is wel 1 van de gekste dingen die ik beleefd heb. Ik heb het in ieder geval prachtig vast kunnen leggen. Tijdens het eten werd Aafke overgoten met een dienblad met bier! Het mocht de plezier van Erwin en Aafke niet drukken, het was een super dag!

Fotografisch hoogtepunt waren er meerdere, zo'n mooie dag! Klik hier voor een kleine impressie van de reportage.

Trouwerij Ydo & Pauliena
Datum: 6 juli 2012
Locatie: Wieuwerd/ Franeker


Naar Wieuwerd vandaag voor het huwelijk van Ydo en Pauliena, inclusief kerkelijk huwelijk bij de mummies! De mummies zag ik vandaag niet, maar wel een mooi bruidspaar dat een heerlijke dag beleefde. We maakten foto's bij de zeedijk en in de Martenatuin in Franeker, inclusief picknick in de tuin, een heerlijk rustig moment waarvan ik prachtig foto's kon maken. Na het trouwen in het Stadhuis van Franeker gingen we naar de Stadsherberg, lekker zitten aan het water met bruidstaart. Tijdens het maken van de groepsfoto's werd er door één van de neefjes een flinke aanslag op mijn mannelijkheid gepleegd, ik heb geleerd baldadig ogende mannetjes van een jaar of 4 goed in de gaten te houden vanaf nu!! 's Avonds kwam ik terug voor de kerkdienst in Wieuwerd, een volle kerk met heerlijke momenten, zoals de ring die niet aan Ydo's vinger wilde. Het album leverde een super weergave van de dag op, weer een reportage om trots op te zijn.

Fotografische hoogtepunten waren er genoeg! Klik hier voor een kleine impressie van de reportage.

Trouwerij René & Jantsje
Datum: Vrijdag 29 juni
Locatie: Leeuwarden


Wat een mooi bruidspaar vandaag weer voor de camera. René trouwde zijn Jantsje vandaag in het Stadhuis. Een mooie ceremonie van een trouwambtenaar die ik nog niet eerder had ontmoet, een pakkend en boeiend verhaal met veel humor en fijne stem, dat zal zeker blijven hangen! In de ochtend maakte ik foto's van René thuis en Jantsje in haar ouderlijk huis. Met de koets met paarden van Stiens naar Leeuwarden om te trouwen. Onderweg regelmatig gestopt voor die ene mooie plaat van de koets onderweg, helaas steeds weer wat 'ruis' onderweg.. auto's fietsers hekwerken F16's op de achtergrond.. je kan het zo gek niet verzinnen! Na het huwelijk naar de koperen tuin voor bruidstaart en foto's in de prinsentuin. Heerlijk koffie en taart op het terras in de prinsentuin, een goed gezelschap, zonnetje prikte door de bomen, wat een leven! Hierna naar het Van Sminiahuys, ik maakte nog een paar foto's bij aanvang van het diner, hierna zat de dag er helaas alweer op.

Fotografisch hoogtepunt.. zo mooi, zo lief, zwart/wit bewerkt, levensgroot aan de muur uitvergroten zou ik zo zeggen !!Trouwerij Maikel & Judith
Datum: Donderdag 21 juni 2012
Locatie: Uitgeest (NH)


Vandaag was ik welkom in Uitgeest, Noord Holland, voor het huwelijk van Maikel en Judith. Nog niet eerder was ik zo ver van huis voor een trouwerij, dat was best een eer uiteraard. Op aanraden van Berend Jan van WMM Trouwfilm, waarmee ik vorig jaar al een heerlijke 2 dagen beleefde tijdens het huwelijksweekend van Maurice & Sita kwam ik dus uiteindelijk in Uitgeest. Het werd een heerlijke dag in een voor mij nieuwe omgeving, met werkelijk de kleinste trouwzaal die ik ooit gezien heb en een hoeveelheid gasten die bijna bij elkaar op schoot moesten om te kunnen zitten. De gasten werden met een oude bus (deels cabrio) vervoerd, mooie foto's maakten we onder andere in deze bus en langs het meer, op verzoek van Judith zeker niet in de buurt van molens! Het werden mooie foto's en samen met Maikel, Judith en zeker ook met Berend Jan had ik een heerlijke dag.

Fotografisch hoogtepunt. Mooi om buiten Friesland ook actief te mogen zijn, erg leuk! De 2e foto is dan ook een overzichtsfoto van net buiten de trouwzaal "Rechthuys". Foto 1 vind ik een heerlijke sfeerplaat, gewoon een mooie foto van een klein detail in de trouwauto (van Maikel's oom). Een heerlijke 'albumvuller'.

Trouwerij Dhiredj & Sarita
Datum: Vrijdag 15 juni 2012
Locatie: Leeuwarden


Vandaag had ik de eer om bij Dhiredj en Sarita aanwezig te zijn en hun burgerlijk huwelijk vast te leggen. Vanuit Voorburg kwam Dhiredj zijn aanstaande ophalen met een enorm lange limousine (meters verlengde Chrysler 300). Getrouwd werd er in Post Plaza, nu was ik in de grote zaal beneden. Een prachtige zaal, maar door de afwezigheid van daglicht wel een uitdaging om te fotograferen! Mooi gelukt al zeg ik het zelf, hoewel het wel weer de nodige uren nabewerking vergde om wat licht in de duisternis te brengen. We maakten foto´s in het Rengerspark en met de limo nog even richting de Bonkevaart, hierna naar de zaal Priyas bij Kalverdijkje voor felicitaties, eten, taart en feest! Ik kwam in de avonduren nog even terug voor het aansnijden van de bruidstaart en de openingsdans, dit leverde weer mooie foto´s op. Het hindoestaanse huwelijk volgt over 2 weken, daar ben ik helaas niet bij maar dit was al mooi om mee te maken.

Fotografisch hoogtepunt. Niet vaak heb ik een bruid en bruidegom beide in het wit, mooi! Deze foto heb ik bijna alle kleur uit gehaald, een heerlijke plaat vind ik dit.Maar ook deze 2 foto´s vind ik super, de champagne wilde niet echt open, na heel wat kunst en vliegwerk ging de kurk eraf, op de eerste zie je de spetters uit de fles spatten richting plafond en op foto 2 spuit de helft eruit, prachtig, let ook vooral op de gezichtsuitdrukkingen !

Trouwerij Michiel & Marlies
Datum: Zaterdag 9 juni 2012
Locatie: Leeuwarden/ Oentsjerk


Dichtbij was ik vandaag, Michiel en Marlies wonen een paar straten bij mij vandaan! In de ochtend begon ik met foto's maken van haar/ make-up en het aantrekken van de jurk. Michiel was ook thuis, weer eens wat anders als een deurbelceremonie, ze zagen elkaar in de woonkamer, mooie foto's van gemaakt. Het mocht ook wel zo, buiten was het namelijk nogal vies weer! Regenachtig, zoals zo vaak deze zomer... De van ver gehaalde Porsche 356 cabrio bleef voorlopig dan ook dicht. Trouwen in de gele zaal van het Stadhouderlijk Hof, bij mooi weer had het buiten gekund maar dat werd hem dus niet.. de naam 'gele zaal' komt niet uit de lucht vallen, ik had hier nog niet eerder een trouwerij vastgelegd maar een mooie zaal. Weinig daglicht en donker weer buiten, weer een hele toer om mooie toonbare heldere foto's te maken! Hierna werd de bruidstaart aangesneden in de serre en maakten we groepsfoto's in de tuin, halverwege Leeuwarden en Tietjerk kon het dak toch nog van de auto en maakten we superfoto's tegen een mooie grijze lucht. Door naar Stania State, hier maakten we nog een paar foto's en zat voor mij de dag erop. Een heerlijke ongedwongen dag, hele mooie foto's geworden!

Fotografisch hoogtepunt is moeilijk te benoemen, zo veel mooie foto's. Klik hier voor een kleine impressie van de reportage.

Trouwerij Klaas & Hennie
Datum: Vrijdag 8 juni 2012
Locatie: Drogeham/ Buitenpost


In de Wâlden vond het burgerlijk en kerkelijk huwelijk plaats vandaag van Klaas en Hennie. Er hoefde geen bruidsreportage gemaakt te worden, gewoon verslaglegging van de dag. Dat is mij natuurlijk wel toevertrouwd :) In Buitenpost werd in de gerenoveerde zaal getrouwd, mooi modern aangepakt zeg. In Drogeham werd het kerkelijk huwelijk gesloten. Veel kinderen aanwezig vandaag, dat levert altijd leuke en spontane foto's op. Erg leuk. Hierna naar de Trochreed voor groepsfoto's en koffie, hierna mocht ik alweer op huis aan!

Fotografisch hoogtepunt is één van de spontane momenten met de aanwezige kinderen. Foto volgt nog.
Trouwerij Emiel & Kim
Datum: Zaterdag 2 juni 2012
Locatie: Leeuwarden


Via mijn kleinste trouwerij ooit kwam ik vandaag uit bij de kleinste bruidstaart ooit.. Emiel en Kim, vrienden van Jurriaan & Gonnie (welke ik alweer even geleden mocht vastleggen, een bijzonder klein gezelschap) trouwden vandaag. De dag begon heerlijk ongedwongen bij Emiel en Kim thuis alwaar iedereen mocht verzamelen. We maakten een serie mooie foto's in het Rengerspark, getrouwd werd er op de bovenverdieping van Post Plaza. Op de één of andere manier werd ik vandaag achtervolgd door het kleine handtasje van Kim haar moeder. De sfeer zat er lekker in, ook tijdens het maken van een hele zwik groepsfoto's in de tuin van het van Sminia Huys. De kleinste bruidstaart ooit werd vandaag aangesneden, ik had wel eens eerder Petit Fourtjes gezien maar dat deze ook nog daadwerkelijk worden aangesneden was nieuw voor mij. Toen de receptie aanving was het voor mij ongeveer tijd om te gaan.

'Fotografisch hoogtepunt' is wat er meteen geroepen werd toen Emiel door een vogel van bovenaf precies op zijn hand gescheten werd.. 'Leuk voor op je blog'... Nou als het zo leeft wie ben ik dan om daar tegenin te gaan... Emiel zijn hoofd er ook bij.. ééntje om niet gauw te vergeten !


Trouwerij Rienk & Ruth
Datum: Vrijdag 1 juni 2012
Locatie: Dokkum/ Burdaard


De dag begon op tijd vandaag voor het vastleggen van zowel de makeup als het bruidskapsel van Ruth en haar moeder, altijd heerlijke ontspannen momenten voor mij. Ik maakte zowel aankleedfoto's van Rienk in Dokkum als van Ruth in Burdaard. Logistiek leek het een hele planning maar in de praktijk viel het allemaal reuze mee. We zouden foto's maken op het strandje Eeltsjemar, maar ivm de regen die gevallen is de laatste dagen bleek het daar een vrij drassig gebeuren, we weken uit naar het theater van Dokkum, waar ook het feest 's avonds plaats zou vinden. Met heel weinig licht binnen best bijzondere foto's gemaakt. Getrouwd werd er in Dokkum en voor de kerk in Burdaard, het gezelschap werd per boot van Dokkum naar Burdaard en terug bezorgd. Een mooi georganiseerde dag, ik zwaaide de boot in Burdaard nog uit en daar stond mijn eerder achtergelaten auto weer op mij te wachten. Moe maar voldaan weer richting huis.

Fotografisch hoogtepunt maakte ik in Sems in Dokkum, deze plaat vind ik mooi om naar te kijken, met zeer weinig licht gemaakt. Een verliefd stelletje dat na de voorstelling nog even blijft zitten en tijd voor elkaar heeft.. bijna alle lichten uit.. Verzin maar raak!


Trouwerij Arnaud & Lucinda
Datum: Vrijdag 25 mei 2012
Locatie: Dokkum/ Roodkerk eo.


Een mooi bruidspaar op een zonovergoten dag vandaag.. In de ochtend haalde Arnaud zijn bruid op uit het ouderlijk huis van Lucinda, met dit lieve bruidspaar maakte ik foto's in het Bos van Ypeij. Tegelijk met ons nog 2 bruidsparen.. Arnaud met zijn eigen (trouw-)auto (tevens te huur!), daarnaast nog een vreselijk snelle en dure bak, en een opel astra station.. Voor elk wat wils, grappig om dat naast elkaar te zien op een verder verlaten parkeerterrein. Mooie foto's gemaakt aldaar. Getrouwd werd er in Dokkum en voor de kerk in Roodkerk. Een mooie kerk, lekker licht, wel wat lastig manouvreren zo nu en dan door het smalle middenpad. Vooraf werd me door een ouderling al op het hard gedrukt niet te gek en tè aanwezig te zijn, i.v.m. een slechte ervaring die ze de week ervoor had gehad. Dat begon dus goed, maar ik denk dat het me wel aardig gelukt is. Na de kerkdienst naar de Trochreed voor bruidstaart en een serie lekker gekke familiefoto's. Een fijne dag met dit mooie bruidspaar.

Fotografisch hoogtepunt. Zoveel mooie foto's, moeilijk kiezen! Een foto als deze maak ik niet dagelijks, in het prieeltje in het bos van Ypeij, lekker sfeertje, dit zie ik graag!

Trouwerij Freddy & Alice
Datum: Zaterdag 19 mei 2012
Locatie: Epemastate Ysbrechtum


Zo kom je voor het eerst op Epemastate en dan dirct 2 dagen achter elkaar! Gister met Martijn & Edinga en vandaag met Freddy en Alice. Vandaag in de volle zon wederom onder de tent. Epemastate was per ongeluk dubbel geboekt dus in de voortuin ook een heel gezelschap en wij achter in de tuin, dat ging allemaal prima! Het kon het bruidspaar vandaag niet gek genoeg, dus dat hebben we geweten !! Een lekker gek stel, veel gelachen en er werden ook heel wat traantjes weggepinkt.

Fotografisch hoogtepunt. Het mocht allemaal lekker gek, nou ik denk dat dat wel geslaagd is !! Foto genomen in Vd Valk Sneek.

Trouwerij Martijn & Edina
Datum: Vrijdag 18 mei 2012
Locatie: Epemastate Ysbrechtum


Op pad vandaag met Martijn en Edina en laten we vooral haar 2 zusters niet vergeten.. Een gezellig en vooral gek stel waarmee ik een leuke dag beleefde. Naar Epemastate in Ysbrechtum voor het maken van de foto's, het weer zat mee en er kon buiten getrouwd worden! Onder een tent welliswaar, maar wel in de buitenlucht. Mooi. We maakten foto's rondom en in de state, onder andere bij het befaamde luikje onder in de trouwzaal. Halverwege het huwelijk kwamen er toch spetters naar beneden, terwijl de ambtenaar vrolijk doorvertelde over Edina haar jeugd kwamen de eerste gasten voorzichtig in beweging om ook onder de tent te gaan zitten, hierna volgde de rest gauw en toen iedereen weer droog zat kon het verhaal verder gaan. Lekker gekke groepsfoto's met ingehouden buiken en X-benen.. je moet er bij geweest zijn met andere woorden.. een vrolijke dag, veel gelachen!

Fotografisch hoogtepunt. Zo'n heerlijke dag met veel blije en vrolijke gezichten.. zelfs tijdens het officiele moment nog veel lol.. heerlijk !


Trouwerij Melis & Mirjam
Datum: Vrijdag 11 mei 2012
Locatie: Hollum Ameland


7:30h boot vanochtend van Holwerd naar Ameland voor het huwelijk van mijn oud collega Mirjam en haar Melis! Eerst op de boot nog maar even beter wakker worden met een kop koffie en een vvv boekwerk over Ameland. In de zon ziet het er allemaal prachtig uit in het boekwerk, ondergaande zonnen aan de horizon, helaas zag het er nog niet zo uit als ik uit het raam keek. De dag begon voor mij bij de kapper waar Mirjam haar haar gedaan werd, vervolgens aankleden en het ophalen van de bruid, foto's maakten we bij de vuurtoren en aan het strand, met de hard wind werden we gezandstraald en hoef ik mij de eerstkomende maanden niet meer te scrubben. Na het trouwen familiefoto's maken in de duinen, de zon begon zowaar te schijnen.. heerlijk. Alle gasten werden over een hekje getild of doken er zelf overheen om in de duinen te komen, een mooi schouwspel. In de bus richting de kerk voor het kerkelijk huwelijk, hierna nog proosten en ik werd weer naar de boot gebracht. Een prachtige dag waar heel veel werd gelachen en een enkele traan, heerlijk dat ik hiervoor uitgenodigd werd.

Fotografisch hoogtepunt is natuurlijk foto's maken op het strand, in de duinen! Heerlijk.. zonovergoten.. niet dus! Wind, wind, wind! Mijn camera kraakte nog weken na van het zand dat in alle gaatjes was geblazen.. Maar wel hele mooie foto's, ondanks geen zon. Er zat nog wel kleur in de lucht, geen egale grauwe massa.. Melis die het haar uit Mirjam haar ogen probeert te houden.. hier hou ik van


Trouwerij Pieter & Jill
Datum: Vrijdag 27 april 2012
Locatie: Drachten/ Leeuwarden


Naar Drachten vanochtend voor het huwelijk van Pieter & Jill.. Ik mocht voor ze de trouwuitnodiging maken en nu was het dan eindelijk zo ver. Trouwen en receptie vond plaats in het Carmelklooster te Drachten, in de tuinen en binnen maakten we ook de foto's. De zon verdween regelmatig achter de vele wolken dus ons geduld werd zeer op de proef gesteld! De receptie vond plaats in de binnentuin van het klooster, uit de wind en in de zon doet dit denken aan zuiderlijker oorden..Een heerlijke omgeving zo. In het Stadhouderlijk Hof te Leeuwarden werd de taart aangesneden en familiefoto's gemaakt, hierna hield ik het voor gezien.

Fotografisch hoogtepunt. Mooie hoekjes hoor in het Carmelklooster, Pieter & Jill wilden graag wat klassieke foto's, geen fratsen, ik denk dat dat met bijvoorbeeld deze foto goed gelukt is, een knus hoekje met mooie lichtval in de trouwzaal.


Trouwerij Edwin & Anita
Datum: Vrijdag 20 april 2012
Locatie: Grou/ Leeuwarden


Voor de 2e keer deze week trok ik erop uit en dit keer voor het huwelijk van Edwin en Anita. Anita opgehaald in Grou waar dochterlief lekker lag te tukken op de bank, mooie foto van gemaakt.. foto's maakten we in Grou alwaar ik weer eens een voetbalveld bezocht, dat is alweer even geleden. Na het trouwen in het Stadhouderlijk Hof op naar de Grote Keizer voor het feest.. Nog een paar foto's gemaakt bij de Oldehove tussendoor en super foto's gemaakt in de Grote Keizer, bij de start van het buffet zat mijn taak erop.

Fotografisch hoogtepunt. Ooit een bowlende bruid gezien? Nu wel! Prachtig.
Trouwerij Danny & Debbie
Datum: Maandag 16 april 2012
Locatie: Leeuwarden


Mijn trouwseizoen 2012 begint deze week en direct maar 2.. Vandaag op maandagochtend mooi op tijd in het stadhuis, trouwambtenaar Omar Smids maakt zelfs van een gratis maandagochtend trouwerij nog een feestje, een mooie binnenkomer. Lekker gooien met rijst op het Gouverneursplein en daarna mooie foto's gemaakt in het Bos van Ypeij, hierna zat het er voor mij alweer op! Mooi om mee te maken, niet alledaags op maandagochtend maar zeker niet minder!

Fotografisch hoogtepunt hier met Danny zelfverzekerd achter het stuur, pas getrouwd en zijn 2 grote liefdes op de achtergrond, heerlijk.

Voor 2012 en eerder klik hier.